Evo nekoliko predloga za lagane večere koje su ukusne, hranljive i ne goje:
1. Piletina sa povrćem na žaru
Sastojci: Pileća fileta, paprika, tikvice, crveni luk, maslinovo ulje, limunov sok, so, biber.
Priprema: Marinirajte piletinu u maslinovom ulju, limunovom soku, soli i biberu. Na roštilju ili u tiganju ispecite piletinu i povrće. Servirajte sa svežom salatom.
2. Riba pečena u foliji
Sastojci: Fileti ribe (losos ili oslić), limun, peršun, beli luk, maslinovo ulje, povrće po izboru (brokoli, šargarepa).
Priprema: Ribu stavite na komad aluminijumske folije, dodajte limunov sok, seckani beli luk, peršun i povrće. Zatvorite foliju i pecite u rerni na 200°C oko 20 minuta.
3. Salata sa tunom i avokadom
Sastojci: Konzerva tune, avokado, paradajz, krastavac, crveni luk, maslinovo ulje, sok od limete, so, biber.
Priprema: U velikoj posudi pomešajte tunu, seckani avokado, paradajz, krastavac i crveni luk. Prelijte sa maslinovim uljem i limetinim sokom, posolite i pobiberite po ukusu.
Autor: Zorica Lazarević