Kako bi svako jelo postalo prava poslastica, dodajte jedan jednostavan sastojak u vaše mleveno meso i primetićete razliku već posle prvog zalogaja.
Postoji bezbroj načina pripreme mlevenog mesa, a svaka domaćica ima svoju tajnu kako da ono bude sočno i ukusno. Dok smo već podelili neke trikove iskusnih domaćica poput dodavanja maslaca, krompira ili skroba, postoji još jedan sastojak koji će obogatiti vaše jelo, a neće vam oduzeti mnogo vremena ni novca.
Radi se o svinjskoj masti koja čini jela poput ćufti i faširanih šnicli neodoljivo ukusnim i sočnim. Osim što poboljšava kvalitet mesa, svinjska mast dodaje posebnu aromu koja će vaša jela od mlevenog mesa učiniti još primamljivijim. Najbolje je koristiti svežu mast, ali ako je nemate pri ruci, slobodno možete koristiti i kupovnu, poput one za kuvanje.
Ako volite riblje kotlete, mast takođe možete dodati u smesu za njihovo pripremanje, dodatno poboljšavajući njihov ukus i sočnost.
Autor: Snežana Milovanov