AKTUELNO

Doktorka Džes Kording je navela da su sardine bogat izvor proteina, ali i drugih zdravih sastojaka. Riba je odličan izvor proteina, masnih kiselina i hranljivih materija, a posebno su popularne sardine u konzervi.

Mnogi se pitaju da li je konzervisana hrana zaista zdrava. Nutricionistkinja Džes Gording je otkrila da je stručno mišljenje da su sardine u konzervi - najzdravija konzervisana namirnica.

One su odličan izvor proteina i ne zahtevaju dugu pripremu ili kuvanje.

Doktorka Gording je objasnila da upotreba konzervisane ribe u ishrani ima brojne zdravstvene prednosti.

- Sardine u konzervi imaju manje žive od mnogih drugih vrsta ribe i smatraju se jednim od najboljih izbora kada je morska hrana u pitanju, posebno ako sveža riba ili plodovi mora nisu dostupni - rekla je ona.

- Kada jedemo sardine, unosimo puno proteina, vitamina D i protivupalnih omega-3 masnih kiselina. Maslinovo ulje u kom se nalaze sardine osigurava mononezasićene masti zdrave za srce - dodala je doktorka Gording.

Stručnjaci preporučuju dve do tri porcije riblje konzerve nedeljno. Možete ih pomešati sa testeninom. jesti sa hlebom ili bez njega ili dodati raznim salatama, prenosi MindBodyGreen.

Autor: Dalibor Stankov