AKTUELNO

Vazdušasti i mekani, spremaju se za samo 10 minuta.

Uštipke svi vezujemo za naše domove i doručak koji smo jeli kao deca. Međutim, sasvim je normalno da sa godinama sve ređe pripremamo neke specijalitete. Ali, nemojmo zaboraviti koliko su uštipci laki za spremanje i koliko recept za njih ne iziskuje mnogo vremena.

Za vas smo pripremili recept koji će vas vratiti u detinjstvo i jutro kada vam baka pripremi one mekane i prave pravcate uštipke! Spremite se da vas ovi „medaljoni“ ponovo obore s nogu, iako ste ih jeli nebrojano puta. Takođe, tu je i mali trik, uz pomoć kog nikada nećete ugrabiti one masne uštipke.

Sastojci za uštipke:

1 jaje

250 ml jogurta

1 prašak za pecivo

1 kašičica soli

oko 500 g oštrog brašna

ulje

Priprema uštipaka:

U posudu dodajte jogurt i jaje, zatim promešajte.

Dodajte prašak za pecivo i kašičicu soli u brašno koje ste prosejali nekoliko puta. Promešajte dobro. Tako, prašak u kombinaciji sa brašnom ne upija dodatno ulje.

Postepeno dodajte brašno dok ne formirate čvrsto testo.

Testo je zatim odmah spremno, ne mora da naraste.

Razvijte testo, ne mora da bude mnogo debelo, pa ga onda isecite na kvadratiće.

Svaki od kvadratića pržite u zagrejanom ulju na srednjoj vatri. Dovoljno je da se prže dva do tri minuta sa obe strane.

Kada ih izvadite u posudu stavite ubrus ili salvetu koja će dodatno upiti ulje.

Autor: Aleksandra Aras