AKTUELNO

Donosimo vam najbolji recept za lovačku salatu, koja se sprema jednostavnije od ajvara.

Sastojci:

1 kg paradajza
2 kg paprike
4 glavice luka
1 cela glavica belog luka
500 g šargarepe
peršun
100 g šećera
100 g soli
100 ml sirćeta
100 ml ulja
2 lovorova lista
Priprema:


Luk usitniti u secku i sipati u šerpu. Paradajz ispasirati u blenderu, sipati u šerpu sa lukom i uz mešanje kuvati oko pola sata. Papriku iseći na krupnije kockice, a šargarepu na kolutove. U paradajz i luk dodati šargarepu, papriku, usitnjen beli luk, so, šećer, sirće, ulje i lovorov list. Sve lepo promešati i kuvati oko sat, sat i po uz povremeno mešanje. Dodati sitno iseckan peršun i promešati. Puniti u tegle.

Autor: Dubravka Bošković