AKTUELNO

Mnogi misle da je veganska hrana dosadna i da se svodi na konzumiranje šargarepe, cvekle, jabuka i semenki, ali nije tako.

Veganska hrana može biti i te kako ukusna ako joj pristupite kreativno.

Eksperimentišite - Vegani ističu da postoji tek nekoliko vrsta mesa koje mesožderi konzumiraju, dok nas je priroda obdarila sa 400.000 biljaka. Na meniju vegana mogu se naći voće, povrće, orašasti plodovi, žitarice, mahunarke, pa je potrebno samo eksperimentisati.

Improvizujte - Sosevi su veoma važni, ako volite špagete ili lazanje sa bolonjeze sosom, napravite vegansku verziju tako što ćete meso zameniti sa 50 odsto oraha, 25 odsto šargarepe i 25 odsto tikvica. Neka vam blender postane najbolji prijatelj. Uzmite dve šolje indijskog oraha, šolju vode, sok od pola limuna, malo soli i dva čena belog luka, sve izmiksajte i dobili ste sos za pastu, salatu ili povrće.

Kažite "ne" - Kad tek pređete na vegansku ishranu, biće vam teško kad vas prijatelji pozovu na pljeskavicu, ali tako je sa svakom dijetom. Kao što neko ko je na dijeti kaže "ne, hvala", tako i vi možete izabrati vegansku opciju sa menija. S vremenom će prijatelji početi da poštuju vaš način života i prestaće da vas ubeđuju da prekršite pravilo i zbog njih probate zalogaj torte.

#Hrana

'