Starinski ručak za čistu desetku.
Krompir volimo jer ga možemo pripremati na razne načine, može se kuvati, peći, pripremiti kao pire, puniti mesom, dodati supama i salatama. A volimo i da samo njega pojedemo, pa za to uvek dobro dođu neki novi recepti i načini ukusnije pripreme.
Ako volite da ga jedete, onda vam predlažemo da isprobate i ovaj recept.
Sastojci:
1 kilogram krompira
1 srednja glavica crnog luka
1 kašika slatke mlevene paprike
ulje po potrebi
1 kašika suvog biljnog začina
Priprema:
Oljuštite krompir, isecite ga na kriške, pa skuvajte. Potom luk isecite na rebarca i propržite ga na ulju, sve dok ne omekne.
Umešajte mlevenu papriku i ostavite da se dinsta još minut- dva, uz mešanje.
Dodajte kuvan i dobro oceđen krompir, promešajte i zatim sipajte suvi biljni začin. Mešajte sve dok krompir ne upije začine i ne bude crvenkast.
Može da bude prilog, ali zašto ne i jedino što ćete jesti za ručak.
Prijatno!
Autor: Aleksandra Aras