AKTUELNO

Kliše koji svi znamo: momak želi seks, žena ne želi jer je "boli glava." Međutim, u stvarnosti, seks može biti prirodan lek protiv glavobolje. Naime,fizička intimnost oslobađa endorfine, prirodne hormone sreće koji pomažu u smanjenju bolova i stresa.

Ako vas muči glavobolja, sledeći seksualni položaji mogu vam pomoći da se oslobodite bola i stresa:

1. Bilo koji seksualni položaj

Seks oslobađa hormone poput dopamina, koji mogu smanjiti osećaj bola. To je razlog zašto mnogi ljudi osećaju olakšanje nakon seksualne aktivnosti. Birajte položaje koji su vam najprijatniji i uživajte u trenutku bez obzira na glavobolju.

2. Međusobna masturbacija

Ako ste previše umorni za fizičku akciju, međusobna masturbacija može biti odlična alternativa. Omogućava vam intimnost i oslobađanje od stresa bez previše napora. Ovo može biti savršena opcija kada želite brzinski popravak dopamina.

3. Kašika poza

Ovaj položaj je savršen za laganu i nežnu intimu. Dok ležite na boku, partner može polako i nežno pristupiti. Ovaj položaj omogućava sporiji tempo, što može biti posebno prijatno kada vas muči glavobolja.

4. Poza umorni kosač

Ležeći na stomaku sa nogama viseći s kreveta, partner može koristiti vaše noge kao polugu za dublji pokret. Ovaj položaj pruža uzbuđenje i omogućava vam da se opustite, dok partner uživa u intenzivnijem doživljaju.

Autor: Jovana Nerić