Sanja Marinković je jedna od najvećih TV zvezda na našim prostorima, a tajnu svog mladolikog izgleda i vitke linije ne čuva sebično samo za sebe. Ovaj preukusni dezert samo je jedna je od poslastica u kojima uživa.
Poznata voditeljka na televiziji Pink Sanja Marinković već više decenija važi za jednu od omiljenih javnih ličnosti, koja drži do sobe i svog izgleda, ali i zdravlja.
Zahvaljujući upravo zdravim navikama, Sanja od svog prvog TV pojavljivanja, kao da nije ostarila ni dan.
Ovo sigurno nije slučajnost, autorka emisije "Magazin In" ozbiljno pristupa i svojoj ishrani i vežbanju, a u nekoliko navrata je otkrila svoje tajne.
– Volim pravilnu ishranu i sve manje jedem meso. Poslušala sam neke mudrije od mene, i uglavnom jedem sirovu hranu. Zapravo ne jedem ništa (smeh) – rekla je voditeljka jednom prilikom.
– Moram da kažem da već deset, petnaest godina ne jedem žumance, jedem samo belance. Unesem tako samo protein, žumance sam skroz izbacila. I kad pravim kajganu, pravim je samo od belanaca – ispričala je ona u emisiji "Praktična žena" i otkrila da kafu ima običaj da zasladi kašičicom meda umesto šećerom.
Sanja je, gostujući u ovoj emisiji podelila i svoj recept za ukusan i zdrav kolač od šargarepe, koji se priprema brzo i lako.
Kolač od šargarepe po receptu Sanje Marinković
Sastojci:
-4 jaja-6 kašika javorovog sirupa
-1/2 šolje otopljenog kokosovog ulja
-1/4 šolje biljnog mleka-1/2 šolje kokosovog brašna
-1/4 šolje gustina
-1,5 kašičica praška za pecivo-1/4 kašičice soli
-1 kašičica cimeta-aroma vanile
-1 šolja rendane šargarepe
-1/3 šolje seckanog ananasa
-1/3 šolje mlevenih oraha
Za glazuru:
-300ml umućene kokosove kreme
-1/2 šolje krem sira
-2 kašike javorovog sirupa-aroma vanile PripremaSve sastojke za kolač, sa izuzetkom šargarepe i ananasa, umutite u činiji.
Potom u ovu smesu dodajte ananas i rendanu šargarepu, dobro promešajte, pa prelijte u kalup koji ste prethodno podmazali ili obložili pek-papirom.Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 40 minuta, pa izvadite se hladi.Pomešajte u jednoj činiji sve sastojke za glazuru, pa time prelijte ohlađen kolač i ukrasite sitno rendanom šargarepom.
Autor: Iva Besarabić