AKTUELNO

Ova hladna supa od krastavaca inspirisana je španskim gaspaćom – priprema se od svežih krastavaca i ne kuva se.

Kada se temperature u termometru podignu iznad 35 stepeni želimo osvežavajuća i hladna jela oko kojih ne moramo previše da se trudimo.

Ova hladna supa od svežih krastavaca savršen je izbor. Uz dobar blender ili seckalicu povrća može se spremiti za manje od pet minuta, piše Pun kufer.

Poslužite je kao hladno predjelo ili međuobrok u vrući letnji dan.

Sastojci:

– 600 g svežih krastavaca

– 150 g grčkog jogurta

– 3 grančice sveže nane

– 1 limeta

– šaka svežeg vlašca

– so i biber po želji

Priprema:

Ogulite krastavce, očistite koštice i naseckajte na kocke. Ubacite ih s grčkim jogurtom u seckalicu povrća ili blender i pretvorite u gustu supu. U blender dodajte i sveže začinsko bilje i sok jedne limete. Posolite i pobiberite po želji. Poslužite hladno.

Autor: Dalibor Stankov