Slavica Rokvić, žena pokojnog legendarnog pevača Marinka Rokvića, obožava da kuva, te sa lakoćom smisli jelo od namirnica koje zatekne u svom frižideru.
Kada god ima slobodno vreme najmilije obraduje nekim novim receptom, koji sa trpeze, prema njihovim rečima, nestane brzinom svetlosti!
Ovo su recepti za dva Slavičina ručka koje obožava da jede!
Krompir sa blitvom i kupusom
4 srednja krompira
dve veze blitve
crveni kupus
šargarepa
mala glavica crvenog luka
so
biber
čen belog luka
masinovo ulje
balzamiko sirće od smoke
jabukovo sirće
Priprema:
Potrebno je 4 srednja krompira i dve veze blitve skuvati. Kad se skuva, izgnječiti krompir, iseckati blitvu, dodati so, biber, malu glavicu crvenog luka, čen belog, maslinovo ulje i malo balzamika.
Šargarepu izdinstati i začiniti.
Crveni kupus izrendati na najsitnije, i začiniti po ukusu, so, ulje i malo jabukovog sirćeta. I onda sve ređati kao u videu.
Stranice pleha za svaki slučaj namazati maslinovim uljem. Potom jelo odložite u frižider na neka 3 sata, a može i duže.
Ukrasitipo želji, a Slavica je stavila: posni ovseni krem za kuvanje, peršun, golicu, malinei masline
Šampinjoni sa batatom
Batat
šampinjoni
praziluk
tikvice
beli luk
spanać
ovsena pavlaka za kuvanje
testenina
Priprema:
Iseckati praziluk, batat, tikvicu, čen belog luka i prodinstati. Zatim dodati iseckane šampinjone. Kada puste svoju aromatičnost, u secko Slavica ubaci malo dinstane smese i izblenda, pa vrati ponovo u šerpu i doda spanać. Veoma kratko, uz mešanje na laganoj temperaturi. Kada je gotovo doda biljnu pavlaku za kuvanje. Paralelno, stavi da se kuva testenina. Potom sve sjedini i začas dobije fantastičan ručak.
Autor: Snežana Milovanov