AKTUELNO

Tajger Vuds, golf igrač, jedan od najpoznatijih sportista svih vremena, osim po uspehu u golfu, poznat je i po brojnim aferama koje je imao tokom braka.

Vuds je bio u brojnim vezama, ali jedna mu je bila posebno važna. On se oženio Elin Nordegren iz Švedske, ali je njihova ljubavna priča trajala samo nekoliko godina. O svemu je pisao Džejms Patison u novoj knjizi „Tajger, Tajger”.

Kako je počela priča o Tajgeru i Elin?

Tajger i Elin upoznali su se u kući njene prijateljice 2001. godine. Njena prijateljica je bila udata za golfera Džaspera Parnevika, koji je zapravo spojio Vudsa i Nordegrena. Međutim, Elin je u to vreme bila u vezi i uopšte nije bila zainteresovana za Tigera.

Posle nekoliko meseci Elin je raskinula sa dečkom, a zatim se zaljubila u Vudsa. Dugo su krili svoju vezu, a 2003. godine su javno objavili da su zajedno. Brzo su se verili i venčali 2004. Tri godine kasnije stigla im je ćerka Sem Aleksis, a drugo dete su dobili 2009. godine.

Problemi u braku i teška nesreća

Nakon rođenja drugog deteta, pojavila su se prva trvenja u njihovom braku. Elin je saznala da joj Tajger nije veran, a prevario ju je sa najmanje 60 žena, a po nekim informacijama tačan broj je 121 put za sve godine. Za njegovu neveru se prvi put saznalo nakon što je njegova ljubavnica sve javno objavila, a preko medija se saznalo i za druge žene. Sve ovo je veoma naljutilo Elin i jednog dana mu je palicom za golf razbila skupocene automobile.

Foto: Tanjug AP/KABC-TV via AP

Elin je pronašla i poruke koje je Tajger slao drugoj ženi i zbog toga ga je jurila po kući palicom za golf. Zatim je pobegao, ušao u auto i na kraju se sudario. Spasila ga je Elin koja je štapom razbila staklo na automobilu i izvukla ga.

U svojoj knjizi, Patison je opisao detalje nesreće i razgovora između šefa policije Floride Danijela Sajlora i reportera ESPN-a.

- Moja dva policajca su stigla na mesto nesreće i zatekli Tajgera Vudsa kako leži na podu pored svog vozila dok je njegova žena bila na njemu i pružala mu prvu pomoc - rekao je Sejlor tada, prema autoru knjige. .

Međutim, iako ga je spasila, njihov brak je krenuo nizbrdo. Džejms je naveo da su tenzije bile u vazduhu pre nesreće, ali i da je Vuds „umanjio i demantovao navode”.

Foto: Tanjug AP/Phelan M. Ebenhack

- Elin je želela da mu veruje. Nije imalo smisla - napisao je.

Šveđanka je ubrzo saznala i za druge žene. Golfer se, kako navodi Patison, čak dogovorio sa tabloidom National Enkuirer da ne objavi priču o jednoj od žena sa kojom je imao aferu, u zamenu za pojavljivanje na naslovnoj strani Men's Fitnessa.

To Vudsu nije pomoglo. Elin je pronašla još nekoliko poruka na njegovom mobilnom telefonu sa nekoliko različitih žena. Među njima je bila i poruka voditeljici Rejčel Učitel, kojoj je navodno napisao da je ona „jedina koju je ikada voleo”. Elin se tada, prema Patisonovim rečima, pretvarala da je Tajger i poslala nekoliko poruka domaćici, a onda je otkrila ko zapravo stoji iza tih poruka, piše Jutarnji.

- Znam da si to bila ti, znam sve - pisala joj je tada Nordegren i od tada je njen brak počeo da se raspada.

Džejms je u knjizi opisao i kako je Vuds reagovao na sve ovo. Navodno se zaključao u kupatilo i počeo da šalje poruke ženama koje je tada viđao. Međutim, Elin je već poslala govornu poštu jednom od njih - Džejmiju Grabsu. „Znaš ko je ovo jer spavaš sa mojim mužem“, napisala je ona.

Kraj posle šest godina

Nakon svih optužbi i nakon što je Elin saznala za sve, situaciju je prokomentarisao DŽasper Parnevik, koji je par spojio. Tada je rekao da je izgubio svo poštovanje koje je imao prema golferu jer je Elin smatrao svojom mlađom sestrom. Osim što je njegov brak krenuo nizbrdo, narušen je i imidž.

Foto: Tanjug AP/Ryan Kang

Kako Patison kaže, njihova veza je bila „od početka osuđena na propast“. Dok se on u nju zaljubio na prvi pogled, Elin ga uopšte nije zanimao jer nije bio njen tip muškarca. Tigar ju je pozvao da izađemo, ali ona je mislila da je to "čudno i patetično".

Tajger i Elin su se razveli 2010. U brakorazvodnoj parnici, Elin je sudskom odlukom dobila 100 miliona dolara, dok je Tajger ostao bez sponzora.

Nakon što su se razveli, Tajger je razgovarao sa svojom decom, a prema Patisonovim rečima, objasnio im je zašto on i njihova majka više ne žive zajedno.

- Ne živimo pod istim krovom jer je tata napravio neke greške - navodno im je rekao.

Problemi sa zakonom i šokantna saobraćajna nesreća

Džejms je u knjizi opisao i hapšenje Tajgera Vudsa 2017. godine, nakon vožnje pod dejstvom alkohola. Zatim, 2021. godine, golfer je imao još jednu šokantnu saobraćajnu nesreću, koju je jedva preživeo. Posle udesa imao je šrafove, klinove i stabilizatore u nozi, a imao je i povrede na stopalima.

Autor: Marija Radić