AKTUELNO

Izbor profesije je jako važan kako za našu buduću finansijsku sigurnost, tako i za porodični život.

Ukoliko vam je cilj u životu da osnujete porodicu i skrasite se pored partnera – onda oprezno birajte kojim ćete se poslom baviti jer neke profesije će vam ovaj cilj učiniti nemogućim.

Brak je jedna vrsta dogovora čije uslove moraju da poštuju obe strane i u njega mora dosta da se uloži kako bi funkcionisao. Jedno istraživanje je pokazalo da neki poslovi prosto uništavaju brakove.

Analizom podataka, stranica za karijeru Zippia je utvrdila da se ljudi zaposleni u određenim područjima rada češće razvode od drugih. Visok rizik od razvoda imaju oni koji rade u vojsci, automobilskoj industriji, logističari i vojno vazduhoplovstvo.

Iako se ne zna pouzdani razlog za razvod, smatra se da je glavni krivac stres zbog velike odgovornosti i nagomilanih obaveza. Partneri se zbog toga ređe viđaju i ne provode kvalitetno vreme zajedno, a to je preduslov da bi brak dobro funkcionisao.

Foto: Pixabay.com

Problem su i česta poslovna putovanja i ponovno ujključivanje supružnika u svakodnevni život po povratku s puta. Vojna karijera i stalna promena mesta rada negativno utiče na brak jer jedan od supružnika provodi dosta vremena daleko od kuće, piše net.hr.

Duže i čvršće brakove imaju sveštenici i oni koji imaju poslove vezane za crkvu, stomatolozi i oni koji se bave poremećajima u govoru.

Pročitajte još: ZNAMO ŠTA VAM JE NAJVAŽNIJE U KREVETU: Ove dve stari garantuju EKSPLOZIJU TOKOM ODNOSA!

#Brak

#Ljubav

#Raskid

#Razvod

'