AKTUELNO

Dijeta "Jedan dan" sve je popularnija u svetu, a razlog je to što nema preteranog odricanja.

Samo jedan dan u nedelji u kojem ćete jesti isključivo laganu hranu dovoljan je da se rešite nadutosti i da očistite organizam od otrova. Ako ovakav dan pretvorite u uobičajeni nedeljni ritual, s vremenom će se pozitivni rezultat primetiti i kad stanete na vagu.

Kako dijeta deluje?

Olakšava uklanjanje suvišne tečnosti iz organizma i dragocen je trenutak odmora za sve organe sistema za varenje. Ako budete ovakav dijetni dan sprovodili jednom nedeljno, tokom meseca ćete izgubiti i do tri kilograma, naravno, pod uslovom da se preostalim danima ne prejedate.

Možete da odaberete jedan od predložena dva jelovnika. Opšta pravila: bez soli i dodataka začina i uz obavezno ispijanje dva litra vode tokom 24 sata.

Pirinčani dan

Foto: Pixabay.com

Šta je potrebno: 150 grama pirinča skuvajte u puno vode i podelite na tri porcije. Savet: Ujutro i uveče u pirinač možete da dodate malo povrća sa začinima, a za ručak 200 grama kuvanog paradajza.

Dan krompira

Foto: Pixabay.com

Šta je potrebno: 70 gr krompira i 60 gr kuvanog povrća, koje treba podeliti na tri obroka. Krompir može biti kuvan ili pečen u rerni. Povrće za prilog možete da skuvate na pari.

Savet: Dozvoljeni začini su peršun, majčina dušica.

Pročitajte još. Često šišanje i brži rast: Ovo su najčešći MITOVI o nezi kose u koje NIKAKO ne treba da veruješ!

#Dijeta

#Kilogrami

'