Priprema nije komplikovana, pa će uspeti i potpunim početnicima.
Potrebno je:
Za testo:
300 ml mlake vode
2 kašike maslinovog ulja
1 kašičica soli
2 kašičice šećera
450 g mekog brašna
7 g suvog kvasca
Za nadev:
200 ml paradajz pelata
3 kašike maslinovog ulja
malo soli
300 gr mocarela ili gauda sira
origano
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. Rastvorite kvasac, šećer i kašičicu brašna, u mlakoj vodi. Posle 10 minuta, zamesite testo od navedenih sastojaka, pa ostavite jedno sat vremena. Kada je testo udvostručilo masu, stavite ga na pobrašnjenu površinu i premesite. Zatim ga podelite na dva jednaka dela. Zagrejte rernu na 220 stepeni pa podmažite pleh. Oklagijom razvucite testo, manje od dimenzije pleha, pa ga stavite u pleh i izbockajte viljuškom. Onda sipajte preliv od paradajz pelata, maslinovog ulja i soli po celoj površini. Preko pospite izrendani sir i origano po ukusu. Zapecite picu oko 15 minuta u zagrejanoj rerni na 220 stepeni. Izvadite iz pleha, secite i služite.
Bon appetit!