Kokice su pune vlakana, nemaju puno kalorija, a mogu da zasite. Naravno, ako ih pravite bez maslaca i bez puno soli.
Kao i kod svakog jela i kokicama možemo dodati puno drugih ukusa da i dalje ostanu savršena, odnosno, još zdravija grickalica.
Dodajte im jestivi kvasac
Vegani kokice posipaju sa malo jestivog kvasca koji im daje specifičan ukus. Na pečene kokice samo bace kašičicu ili dve suvog jestivog kvasca i time obogate njihovu hranjivost dodatnim proteinima, vlaknima i vitaminom B12, piše Index.hr.
Začinite ih biljem
Začinsko bilje kokicama će dati novi ukus, bez ijedne dodane kalorije, a najbolje se slažu sa sveže ubranim biljem. Ali, čak i ako nemate sveže, dobro će doći i začini iz kuhinje - malo timijana, ruzmarina, origana, a odlično se slažu i sa koprom.
Za potpuno suzbijanje gladi jedite ih sa maslacem od kikirikija
Možete ga slobodno dodati pečenim kokicama i dobro promešati ili samo lagano umakati u maslac.
Jedite ih slatke
Kokicama dodajte cimet i malo kakaa.
Ako volite ljuto, zaljutite ih
Ljuti začini su baš kao i kokice odličan saveznik u dijetama pa mogu da deluju zajedno. Ljuti začini ubrzavaju metabolizam pa će u kombinaciji sa vlaknima iz kokica dodatno pospešiti probavu.
Gurmanska poslastica
Ako želite da od kokica napraviti zdravu gurmansku poslasticu, začinite ih sa malo maslinovog ili nekog drugog zdravog ulja, dodajte im malo papra, peršuna i kap-dve limunovog soka.
Beli luk u granulama
Ako volite beli luk, definitivno ćete voleti i kokice sa belim lukom u granulama.
Pročitajte još: U TOKU JE VASKRŠNJI POST! Ako želite da postite pravilno, evo ŠTA i KOJIM DANIMA (ne)treba jesti!