AKTUELNO

Isprobajte ovih pet trikova koji će momentalno poboljšati vaše raspoloženje. Osetićete se srećnije i ispunjenije.

Boravak napolju

Istraživanja pokazuju da priroda ima pozitivan uticaj na raspoloženje i smanjenje stresa. Provedite vreme na terasi ili prošetajte parkom kako biste osvežili misli i podigli svoje raspoloženje.

Praktikovanje zahvalnosti

Usporite i razmislite o stvarima za koje ste zahvalni. Fokusirajte se na ono što imate umesto na nedostatke. Ovo jednostavno vežbanje može vas podsetiti na blagoslove u vašem životu i poboljšati vaše raspoloženje.

Pomaganje drugima

Deljenje ljubaznosti može izazvati oslobađanje dopamina, hormona sreće. Ne morate provoditi sate volontirajući; čak i sitne gestove ljubaznosti, poput držanja vrata ili ustupanja mesta u prevozu, mogu imati veliki pozitivan uticaj na vaše raspoloženje.

Ograničenje ekrana

Smanjite vreme provedeno pred ekranom i fokusirajte se na stvarni život. Isključite obaveštenja i posvetite se hobijima ili uživajte u trenucima tišine. Ovo će vam pomoći da se osećate prisutnije i podići vaše raspoloženje.

Učenje novih stvari

Kao što vežbate telo, tako možete vežbati i mozak. Naučite nešto novo što vas zanima ili isprobajte novu aktivnost. Ovo će vam doneti novu perspektivu i osećaj zadovoljstva.