AKTUELNO

Da li koristite električne sušače ruku u tržnim centrima i poslovnim objektima?

Ako je vaš odgovor potvrdan, posle ovoga ćete razmisliti da li ćete ponovo posegnuti za ovim aparatom.

Oprali ste ruke sapunom i vodom i uklonili ste bakterije koje vam mogu ugroziti zdravlje, a onda ste kako biste ih osušili ruke stavili ispod električnog aparata za sušenje ruku i tako napravili katastrofalnu grešku koja je opasna po vaše zdravlje.

Verovatno ste čuli da ovakvi sušači nisu dobri za vaše zdravlje, a sada je jedna žena odlučila da te tvrdnje potkrepi dokazima.

Pročitajte još: BUDUĆE MAME, OVO MORATE DA ZNATE! Anesteziolog za Novo jutro otkriva SVE što vas je zanimalo o EPIDURALU (VIDEO)

Naime, Nikol Vard stavila je posudu koja se koristi u laboratorijama pod ovim uređajem na samo tri minuta i ostavila je da odstoji 48 sati.

Objavila je rezultat eksperimenta.

- Evo šta sam dobila kada sam stavila posudu ispod sušača za ruke na samo tri minuta. Nemojte nikada više ovako da sušite ruke. Ovo je samo nekoliko potencijalnih gljivica i bakterija koje možete tako da dobijete po rukama, a samo ste hteli da vam ruke budu čiste - napisala je u svom postu na Fejsbuku.

ako ne postoje naučne osnove i ne zna se pod kojim uslovima je ona precizno izvela ovaj eksperiment, ove rezultate ne treba shvatiti zdravo za gotovo već sa izvesnom dozom skepse.

#Ruka

#Zdravlje

'