AKTUELNO

Ne morate odmah da ih bacite nakon samo jednog korišćenja, već ih na mnogo načina možete dodatno iskoristiti.

Ukoliko koristite maramice za mašinu za sušenje veša da bi vaša odeća ostala mekana i kako biste sa nje uklonili dlake kućnih ljubimaca, statički elektricitet i slično, ovi podaci mogli bi da vam budu i te kako zanimljivi.

Iskorišćene maramice za mašinu za sušenje veša možete iskoristiti barem još jednom pre bacanja, i to na mnoge neočekivane načine.

S navlaženom iskorišćenom maramicom možete, na primer, prebrisati hromirane kupatilske elemente i ukloniti naslage sapuna s vrata tuš-kabine. U kuhinji ih pak možete koristiti kako biste očistili zagorele mrlje sa šerpe i tiganja (Southern Living savetuje da je prethodno maramicu potrebno nakvasiti u vrelu vodu pomešanu s par kapi deterdženta za posuđe).

Ispostavilo se da su maramice odlične i u skupljanju prašine sa TV ekrana i nameštaja - samo je bitno da budu potpuno suve. Skupljaju i dlake kućnih ljubimaca, baš kao što to čine i u mašini za sušenje. Takođe, mogu se staviti u usisivač kako se tokom njegovog rada po domu ne bi širio neprijatan miris. S istom namenom mogu se staviti na dno kante za otpad, iz koje će eliminisati mirise bačenih namirnica. Kad smo kod neprijatnih mirisa, maramice očigledno mogu pomoći i kod smrdljive obuće: maramicu treba prerezati, a delove ostaviti preko noći u patikama ili cipelama - do jutra bi problem trebalo da bude rešen.

Sa suvom maramicom možete prebrisati kauč, jastuke ili, recimo, zavese - rezultat će biti ugodan miris u dnevnoj sobi, a možete ih postaviti u ormane i fioke, pa čak i u torbu za teretanu, što će osigurati ugodan miris odeće.

Za kraj savet roditeljima sa decom, budući da je većina njih upoznata sa situacijama u kojima se njihovi zidovi pretvaraju u platno za male umetnike. I te "kreacije" se navodno mogu obrisati upravo maramicama za mašinu za sušenje veša.

Autor: