AKTUELNO

Trudnoća i priprema za porođaj kao i sve ono što donosi rođenje deteta predstavlja jedan od najlepših perioda u životu svake žene. Isto tako u to vreme dešavaju se razne promene, kako na fizičkom i mentalnom planu, tako i u okruženju, ali i prostorne i organizacijske.

Postoji puno stvari koje trudnica i svaka buduća mama treba da zna, a one kao izvore za te informacije mogu imati prijateljice, članove porodice, lekare i medicinsko osoblje, škole roditeljstva, psiho-fizičku pripremu, predavanja, edukativne knjige i internet (video i tekstualni sadržaj)...

Osnovne i najvažnije stvari svaka trudnica i buduća mama će do osmog ili devetog meseca već da čuje na bilo koji od ovih načina i zato ćemo se mi u nastavku teksta fokusirati na tri praktična saveta koja mogu biti od koristi, a možda za njih niste čule.

Najbolji proizvodi za trudnoću

Ne kaže se u narodu džabe ,,drugo stanje“ za ženu koja je trudna jer to i jeste situacija u kojoj se dešavaju brojne promene koje utiču na sve segmente života. Dileme i brige koje se mogu javiti kako na samom početku tako i kasnije, mogu ići u raznim pravcima, ali njih uglavnom treba rešavati kroz edukaciju i informisanje kod osoba od poverenja.

Najbolji proizvodi za trudnoću su oni koji se odnose na suplementaciju kao i na kozmetičke proizvode koje je preporučljivo koristiti.

Kada je u pitanju suplementacija najbolji proizvodi za trudnoću su preparati koji u sebi sadrže više vrsta vitamina, minerala i omega-3 masnih kiselina, posebno folnu kiselinu, a koji su važni za pravilan razvoj fetusa i ploda i optimalno zdravlje buduće majke. Danas se na tržištu mogu naći brojni proizvodi koji imaju upravo ovu konkretnu namenu, a izbor zavisi od vas.

Osim toga, puno je dostupnih kozmetičkih proizvoda za negu kože u ovom periodu, a najbolji proizvod za trudnoću kada je nega kože u pitanju jeste onaj koji je efikasan i bezbedan i prija vašoj koži. Ako niste sigurni šta želite da koristite, potražite savet lekara ili farmaceuta jer je nega kože u ovom periodu od izuzetnog značaja.

Za optimalno čistoću i dezinfekciju koristite pegle na paru

Ako ste išle na predavanja ili čitale nešto o održavanju higijene bebinih stvari onda ste verovatno mogli da naiđete na brojne metode i savete.

Ono što je važno kada je održavanje pelena, garderobe i posteljine koju beba koristi jeste da se te stvari peru odvojeno od stvari odraslih u mašini za veš koristeći specijalni deterdžent namenjen upravo za to, uz duplo ispiranje.

Kada ove stvari perete na višim temperaturama, iznad 60 stepeni, onda nije potrebna dodatna dezinfekcija, ali je većina žena primenjuje. I tu se misli na korišćenje pegle na paru koja ovaj posao obavlja odlično.

Kada stvari perete na nižim temperaturama neophodna je dezinfekcija upotrebnom pegle na paru. Ovo je posebno važno da znaju i mame koje pripremaju stvari za dolazak bebe, kao i one koje se uveliko maze i igraju sa svojim mališanima.

Zato, ako još uvek niste, opremite se adekvatnom peglom na paru jer će vam trebati u danima koji dolaze više nego ikada ranije.

Hranilica za bebe kao odličan saveznik u ishrani

Kada se steknu opšti uslovi za ishranu bebe nemlečnim proizvodima i kada ona ima odobrenje fizijatra za postavljanje u sedeći položaj treba imati već spremnog glavnog saveznika – hranilicu za bebe.

Većina roditelja danas koristi hranilicu za bebe u ishrani jer olakšava hranjenje, posavlja dete u pravilan položaj, jer su bezbedne i jednostavne za korišćenje.

Danas mladi roditelji od ljudi koji dolaze da vide bebu dobijaju razne poklone, među kojima se često nađe i hranilica za bebe. Njen značaj prepoznaju jednako i roditelji i oni koji razmišljaju praktično o stvarima potrebnim za dete.

Savet je da na vreme istražite aktulenu ponudu na tržištu, pratite odnos cene i kvaliteta, akcijske ponude, komentare kupaca i savete starijih mama kako biste kada dođe vreme mogli da napravite najadekvatniji izbor.

Autor: