AKTUELNO

Postoji rešenje za peglu čija je površina postala lepljiva.

Kako da znate da treba očistite peglu? Prosto! Ako primetite da je njena površina lepljiva na dodir, treba da hitno reagujete. Može se dogoditi i da malo zakasnite, na šta će vas opomenuti fleke koje će ostati na vešu kad počnete da ga peglate.

Sredina je negde između - ako pod peglom tkanina počne da se nabira i pegla ne ide glatko preko površine, vreme je za čišćenje.

Možete, naravno, da upotrebite specijalizovana sredstva za čišćenje, a dozvoljeno je i da peglu istrljate krpom natopljenom u sapunicu od deterdženta za sudove. Prvo je dobro ocedite, a nakon čišćenja površinu obrišite čistom krpom.

Međutim, jednostavna mešavina kuhinjskih sastojaka je veoma efikasna.

Potrebno vam je:

dve kašike alkoholnog sirćeta

dve kašike soli

mikrokrpa

Priprema

Prvo proverite da li je pegla isključena iz struje i da li je potpuno hladna. Zatim pripremite sve što vam je potrebno za čišćenje.

Mešavina

Izmešajte sirće i so u šerpici i ugrejte mešavinu na srednjoj temperaturi. Nemojte dozvoliti da provri.

Ribanje

Uklonite šerpicu sa mešavinom za čišćenje s vatre. Navucite gumene rukavice i uglom krpe zahvatajte deo po deo mešavine pa nežno izribajte površinu pegle. Na kraju izbrišite čistom krpom, prvo vlažnom, pa suvom. Pročitajte i 6 trikova za preglanje velikih količina veša.

Autor: