AKTUELNO

Na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, destinacije kao što su Grčka, Egipat, Turska, Tunis i Bugarska privukle su najveću pažnju posetilaca. Predstavnik jedne od najpoznatijih turističkih agencija u Bugarskoj, Jordan Janakiev, istakao je značajan razvoj bugarskog turizma, posebno kada je reč o letnjim odmorima na moru.

S obzirom na rastuće interesovanje srpskih turista za letovanje na bugarskoj obali, ova zemlja postaje sve primamljivija destinacija za one koji traže kvalitetan odmor po pristupačnijim cenama u poređenju sa popularnim destinacijama poput Grčke i Turske.

- Bugarska se ubrzano razvija u pogledu turizma, te smo svedoci sve većeg broja Srba koji za svoje letovanje biraju našu zemlju. Razlog za to nije samo geografska blizina, već i znatno povoljnije cene smeštaja i usluga, posebno kada se uporede sa onima u Grčkoj i Turskoj - rekao je Jordan Janakiev.

Jedan od ključnih faktora koji doprinosi sve većoj popularnosti Bugarske među srpskim turistima jeste intenzivno ulaganje u izgradnju hotela sa konceptom "all inclusive". Ovaj model omogućava turistima da unapred znaju troškove svog odmora, čineći celokupno iskustvo bezbrižnijim i predvidljivijim.

Među najpopularnijim destinacijama koje Srbi biraju za letovanje u Bugarskoj su Varna, Sunčev Breg, Nesebar, Sozopol i druga letovališta koja svojim posetiocima nude raznovrsne sadržaje - od prelepih plaža i istorijskih znamenitosti do zabavnih parkova i gastronomskih užitaka.

- Naš cilj je da nastavimo sa razvojem turističke ponude i infrastrukture kako bismo privukli još više gostiju, ne samo iz Srbije, već i iz celog regiona. Verujemo da kombinacija povoljnih cena, kvalitetnog smeštaja i raznolikih sadržaja čini Bugarsku idealnom destinacijom za letovanje - dodao je predstavnik bugarske agencije.

Ovogodišnje pojavljivanje predstavnika Bugarske na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu potvrdio je činjenicu da je ova zemlja na dobrom putu da postane jedna od vodećih turističkih destinacija za srpske turiste, nudeći im priliku za uživanje u prelepim plažama i bogatom kulturnom nasleđu po znatno pristupačnijim cenama.

Autor: