AKTUELNO

Klimakterijum (prelazno doba), premenopauza i menopauza - je period života žene koji karakteriše narušena hormonska ravnoteža, što se često dešava već posle 40. godine života. U uslovima savremene civilizacije i produženog trajanja života, žene provode skoro polovinu svog životnog veka u navedenom periodu.

Posle 40. godine, funkcija jajnika počinje da slabi, što rezultira smanjenom produkcijom polnog hormona - estrogena. A to se odražava i na zdravlje, i na kvalitet života.

Promene I tegobe koje nastaju su talasi vrućine, noćno znojenje, crvenilo kože, depresija, glavobolje, vrtoglavice, lupanje srca.

Na sreću, neke od posledica prelaznog perioda, danas se uspešno mogu ublažiti fitoestrogenima.

Foto: pharmanova

Fitoestrogeni su biljne supstance koje su slične strukture kao ženski polni hormoni, tako da pozitivno deluju na sve tegobe prouzrokovane nedostatkom estrogena u menopauzi. Crvena detelina je biljka poznata po tome da sadrži najviše biljnih fitoestrogena, a ne nosi sa sobom rizik od genetskimodifikovanog izvora.

Oestrofact E je prirodni proizvod domaće farmaceutske kompanije Pharmanova koji predstavlja jedinstven izvor fitoestrogena. Sadrži četiri biljna estrogena, upravo iz crvene deteline, koji pozitivno deluju na tegobe nastale zbog smanjenog lučenja estrogena u menopauzi.

Pored fitoestrogena Oestrofact E sadrži i vitamin E, snažan antioksidans i oni zajedno ostvaruju optimalan efekat.

Pravilnom upotrebom Oestrofact-a E postižu se sledeći efekti:

Ublažavanje i otklanjanje neprijatnih simptoma prelaznog doba:

• jačine i učestalosti valunga

• pojačanog znojenja

• bola u kostima i zglobovima

• anksioznosti i nesanice

• depresije

• glavobolje

• lupanja srca

Video: Privatna arhiva

Pomoć u zaštiti srca i krvnih sudova, kao i prevenciji kardiovaskularnih oboljenja smanjenjem nivoa ukupnog i lošeg LDL holesterola:

• povećanjem nivoa dobrog HDL holesterola

• smanjenjem mogućnosti formiranja aterosklerotskih promena

Antioksidantno dejstvo, sprečavanjem oštećenja ćelija prouzrokovanih dejstvom slobodnih radikala, doprinosi očuvanju krvnih sudova

Pomoć u očuvanju integriteta kostiju i prevenciji osteoporoze

Poboljšanje elastičnosti i vlažnosti kože i sluzokože stimulacijom sinteze kolagena

Oestrofact E je proizvod koji ženama pomaže da budu zdrave, nasmejane i da lako se izbore sa menopauzom. Tome u prilog govori veliki broj zadovoljnih korisnica, 10 godina prisustva na tržištu kao i naša poznata književnica i slikarka Mirjana Bobić Mojsilović.

Autor: