AKTUELNO

Svi mi ponekad izbegavamo istinu iz različitih razloga, a u vezi seksa, žene često pribegavaju belim lažima kako bi očuvali harmoniju i ne povredili svog partnera.

Evo nekoliko uobičajenih stvari koje žene često skrivaju:

Glumljenje orgazma

Više od 95 odsto žena priznaje da su bar jednom odglumile orgazam, a 60 odsto to čini redovno. Ovo često rade iz saosećanja prema partneru, kako ne bi osećao da nije dovoljno dobar u krevetu. Čak 80 odsto ističe da sam orgazam nije merilo kvaliteta seksa.

Broj partnera

Razgovarati o prošlim seksualnim iskustvima ponekad je neugodno, pa žene često umanjuju ili izbegavaju pomenuti stvarni broj partnera. To može proisteći iz društvenih očekivanja i straha od osude.

Samozadovoljavanje

Iako je sasvim normalno, žene često izbegavaju priznati da se samozadovoljavaju iz straha da neće biti shvaćene ili da će ih partner doživeti kao nedovoljno zadovoljene. To može stvarati nelagodu i nesigurnost.

Zamišljanje drugog

Žene, poput muškaraca, često maštaju tokom seksa, ali to ne znači da manje uživaju u trenutku s partnerom. Ova bela laž često proizlazi iz želje da se izbegne neželjena ljubomora ili nesigurnost.

Njegova veličina

Izjave poput "Ogroman je" ili "Zaista je veliki" često su reči koje žene izgovaraju kako bi uljepšale partneru osećaj. Međutim, žene naglašavaju da im je važnije ponašanje partnera u krevetu, nesebičnost, i kreativnost, nego samo fizički aspekt.

U krajnjoj liniji, ove beli laži ne proizlaze iz zlonamernosti, već iz želje da se očuva emotivna povezanost i harmonija u vezi. Važno je stvarati otvoren i poštovan prostor za razgovor kako bi se izbegle nesporazumi i izgradila iskrena veza.