AKTUELNO

Na osnovu istraživanja kompanije Booking.com i recenzija njihovih korisnika, napravljena je lista najgostoljubivijih destinacija na svetu.

U obzir je uzeto više od 300 miliona recenzija, u kojima su putnici svojim iskustvima pomogli da se sastavi lista destinacija na kojima ćete najverovatnije sresti najbolje domaćine.

Booking.com je za sastavljanje liste koristio više od 309 milona recenzija putnika. Destinacije su rangirane prema gostoprimstvu, usluzi i standardima smeštaja, aktivnostima i kompanijama za prevoz putnika. Od pet najgostoljubivijih na svetu čak tri se nalaze u Evropi.

Najviše zemalja sa liste se nalazi u Evropi. Italija je na prvom mestu sa 181.012 destinacija, a slede Španija sa 125.611, Francuska sa 124.361, Nemačka sa 86.910 i Velika Britanija sa 74.754. Među prvih deset se nalaze i Poljska, Brazil, Sjedinjene Države, Hrvatska i Portugal.

Tri najgostoljubivije destinacije u Evropi se nalaze u Grčkoj, Portugalu i Švajcarskoj.

Ermoupoli, Grčka

Ermoupoli, glavni grad Sirosa, grčkog ostrva u Kikladima u Egejskom moru, drugo je najgostoljubivije mesto na svetu. Jedinstven je po svojoj neoklasičnoj arhitekturi obojenoj u očaravajuće pastelne nijanse. Meštani su prijatni, veseli i rado dočekuju turiste.

Vijano do Kastelo, Portugal

Vijano do Kastelo je treća najgostoljubljivija destinacija na svetu. Grad je smešten na portugalskoj atlantskoj obali, ima dugu pomorsku istoriju koju posetioci mogu upoznati na svakom koraku. Grad je definisan raznolikom zadivljujućom arhitekturom sa palatama, crkvama i manastirima iz istorijskih razdoblja od renesanse do baroka i art dekoa.

Grindelvald, Švajcarska

U srcu švajcarskih Alpa, oko 1.000 metara nadmorske visine, nalazi se Grindelvald, peta najgostoljubivija destinacija na listi. Iako je dugo bio poznat kao isključivo skijaški grad, njegova transformacija u popularnu letnju destinaciju poslednjih godina je bila izvanredna.

Mnoštvo aktivnosti u potrazi za uzbuđenjem smestilo je Grindelvald u središte novog procvata avanturističkih putovanja u Švajcarskoj. Iznad grada, nebo je sad prošarano šarenim jedrima paraglajdera, dok brdski biciklisti jure niz panoramske staze koje prolaze kroz okolne padine.