AKTUELNO

Kada pomislimo na idiličnu sliku naše bebe na prvom snegu i radosti koju oseća, u trenutku se toliko raznežimo da nam ne padnu na pamet sve one stvari za koje prethodno moramo da se pobrinemo da bi naša beba uživala u tom trenutku, odgovarajuće obučena i bezbedna…to dođe nešto kasnije.

Zima može biti uistinu magično vreme, posebno za novorođenče - tu je romantika snega, svetlucanje ukrasa i poklona, topli kakao i čaj, udobni kombinezoni za sneg, ali ovaj period godine može biti jako stresan za roditelje.

Na kraju krajeva, teško je i naporno čuvati bebu tokom hladnih dana, ali nije nemoguće da to uradite više nego dobro i uspešno. Postoji mnogo korisnih načina da zaštitite svoju bebu tokom zime, a ovo su najvažnije stvari koje treba da znate o boravku vaše bebe napolju tokom hladnijeg perioda godine.

Da li je bezbedno izvoditi bebu napolje zimi?

Kratak odgovor je da- bebe mogu i trebaju da izađu napolje zimi. Međutim, boravak na snegu i hladnoći bi trebao da budu ograničen, po udaljenosti i trajanju, jer bebe nisu još u stanju da regulišu svoju telesnu temperaturu.

Trudite se da izbegavate da izvodite bebu napolje pri temperaturama ispod -9 celzijusovih stepeni. Uvek proverite i brzinu vetra i opšti utisak hladnoće. Ograničite boravak na otvorenom na 15-20 minuta ili manje.

S druge strane, takođe treba redovno da proveravate bebu da biste bili sigurni i da joj nije prevruće, jer i pregrevanje može da dovede do osipa i manjih ili većih nelagodnosti. Idealan scenario je da vašem detetu bude koliko toliko prijatno i udobno na spoljnjoj temperaturi.

Šta beba treba da oblači tokom zime?

Šta vaša beba treba da nosi zimi zavisi od toga gde se nalazi i šta će raditi. Kada, na primer, vaša beba boravi unutar doma, dovoljno je da bude obučena u svoju, nešto topliju odeću sa dugim rukavima. Međutim, opšte pravilo je da vaša beba treba da nosi u principu sličan sloj stvari koje biste i vi nosili.

Kako možete da zaštitite svoju bebu kada je napolju tokom zime?

Najbolji način da zaštitite svoje dete od nepogoda je da ga obučete na odgovarajući način. Ako je zaštićeno i dobro obučeno, boravak na snegu biće bezbedan i prijatan. Ali, obzirom da je bebin imunitet još uvek jako osetjiv i nezreo, tj. u fazi formiranja, beba je sklonija infekcijama, naročito u hladnijem zimskom periodu, kada postoji veća mogućnost prehlade usled hladnoće i pojačanoj izloženosti raznim potencijalnim virusima i infekcijama. Da bismo na najbolji način zaštitili bebu tokom boravka na zimskom vazduhu, preporuka je uključiti probiotske kapi koje sadrže sastojke koji pomažu jačanje imuniteta i prevenciju infekcija vaše bebe- Lacticaseibacillus rhamnosus GG, cink i vitamin D3.

BebiCol® sa cinkom, pored najbolje ispitanog soja korisnih bakterija na svetu- Lacticaseibacillus rhamnosus GG, sadrži i cink i vitamin D koji doprinose jačanju imuniteta.

BebiCol® sa cinkom se preporučuju već od prvog dana života kod:

atopijskog dermatitisa

za održavanje balansa crevne mikrobiote i jačanje imuniteta

akutne dijareje i dijareje izazvane antibioticima

Foto: Promo

Klinička ispitivanja su dokumentovala da uzimanje probiotske kulture iz BebiCol® kapi sa cinkom pomaže kod:

dece u jaslicama i obdaništima sa čestim infekcijama

dece sa respiratornim i stomačnim infekcijama

Dugoročno uzimanje probiotske kulture iz Bebicol® kapi sa cinkom može pomoći da se smanji rizik od infekcije. Ako se infekcija već javi upotreba Bebicol® kapi sa cinkom može pomoći će da se ojača odbrambeni sistem.

Autor: Pink.rs