AKTUELNO

Da li ste oduvek mislili da će žene biti prve koje će izjaviti ljubav novom partneru u vezi?

Ako jeste, onda ste, kao i mnogi drugi, napravili netačnu pretpostavku.

Većina ljudi se iznenadi kada čuje da žene nisu te koje će prve reći "volim te" u novoj vezi, ipak su muškarci. Nedavna studija objavljena u časopisu "SAGE Journal of Social and Personal Relationships" nastojala je da otkrije ko će verovatnije prvi izgovoriti dve magične reči "Volim te".

Verovatnoća da će muškarci najpre izjaviti svoju naklonost mogla bi mnoge da iznenadi!

Suprotno preovlađujućim rodnim stereotipima, studija je otkrila da muškarci generalno prvi kažu "Volim te". Takođe, navodi da su u proseku muškarci razmišljali da izraze svoju ljubav oko 69 dana. S druge strane, ženama je trebalo malo duže, razmišljajući o izjavi svojih osećanja oko 77 dana veze.

Ova nedavna studija baca svetlo na zadivljujući aspekt romantične dinamike, sugerišući da su muškarci, suprotno popularnom verovanju, često prvi koji izražavaju svoja osećanja, piše "Power of positivity".

Međutim, koliko god ova otkrića bila prosvetljujuća, ključno je pristupiti im iz šire perspektive. Ljubav i njeno izražavanje je složena interakcija emocija i individualnih ličnosti. Dok studije poput ovih pružaju fascinantne uvide, bitno je zapamtiti da su svaka osoba i odnos jedinstveni. Najvažnije je pronaći ono što je najbolje za vas i vašeg partnera i nije važno da li ćete vi ili vaš partner prvi reći te čuvene i važne reči.

Autor: