Trik profesionalnih kuvara.
Malo ko zna da jelima od mlevenog mesa možete umnogome da poboljšate ukus samo ako im dodate jedan sastojak.
Reč je o prašku za pecivo.
Profesionalni kuvari znaju da prašak za pecivo ne utiče ne samo na teksturu proizvoda od brašna, kao što su hlebovi, peciva i kolači. Prah koji se dodaje kako bi pomogao da testo ili smesa od brašna narastu, budu rastresitiji kada se peku i imaju veći volumen, slično radi i mesu.
Zahvaljujući prašku za pecivo meso će biti mekše, rastresitije, izbeći ćete stvaranje grumenčića, pa čak i potencijalno gumenu teksturu. Jela od mesa će biti neverovatno sočna i mekana, posebno ako spremate pljeskavice ili ćufte.
Prašak za pecivo se dodaje pri kraju pripreme jela i to u maloj količini. Ako na primer, mešate sastojke za ćufte, prašak dodajte na kraju i izmešajte da se ravnomerno raspredi, pa smesu ostavite da malo odstoji pre prženja, piše Stvar ukusa.
Autor: