AKTUELNO

Veoma je bitno kako ćete započeti svoje jutro, jer svi znamo onu „Po jutru se dan poznaje“, pa tako uradite sve što je u vašoj mogućnosti da počnete dan što zdravije.

Voda od đumbira

Kada ustanete, stavite veliki lonac vode na šporet i kuvajte je dvadesetak minuta. Zatim dodajte komadiće iseckanog đumbira u lonac i ostavite da se kuva. Nakon toga, dobijenu đumbirovu vodu možete čuvati u velikim termosima i piti tokom celog dana. Preporučuje se unos od najmanje jednog litra dnevno.

Kako se pije?

Preporučuje se da svakodnevno pripremate i pijete vodu od đumbira tokom šest meseci. Takođe, preporučuje se da nosite ovaj napitak sa sobom gde god da idete – na posao, u kupovinu, na putovanje, u goste. Važno je piti napitak u gutljajima tokom celog dana.

Blagodeti đumbira

Đumbir se koristi kao lek protiv mučnina i povraćanja u trudnoći, a takođe pomaže i osobama koje pate od mučnina tokom vožnje ili plovidbe. Ovaj gorki koren takođe utiče na probavu i ubrzava je, te je stoga saveznik u gubljenju suvišnih kilograma. Takođe, đumbir je bogat izvor kalcijuma, fosfora, niacina, vitamina C i antioksidansa, te je odličan i za jačanje imuniteta.

Đumbirova voda je jednostavan napitak koji može imati brojne koristi po zdravlje, bilo da se koristi za detoksikaciju organizma ili za podršku u procesu mršavljenja. Uz redovnu konzumaciju, ova moćna voda od đumbira može postati vaš saveznik u očuvanju zdravlja i vitalnosti.

Autor: