AKTUELNO

Prvo, komadić sapuna može poslužiti kao odlično sredstvo koje sprečava zamagljivanje ogledala u kupatilu. Pre nego što uđete u kadu, jednostavno istrljajte suvo ogledalo komadićem sapuna, a zatim ga obrišite čistom suvom krpom. Na taj način ćete sprečiti zamagljivanje ogledala tokom i nakon tuširanja.

Osim toga, sapun može biti koristan i u zaštiti nameštaja od ljubimaca, poput štenaca i mačaka koji vole grickati ivice nameštaja. Suvi sapun možete istrljati duž ivica nameštaja i nogu, stvarajući barijeru koja će ih držati dalje zahvaljujući neprivlačnom ukusu i mirisu sapuna.

Ako primetite rupe na zidu koje su ostale kada ste pomerali slike ili police, možete koristiti sapun kao brzo i privremeno rešenje. Uzmete sapun u boji sličnoj boji zida, izmrvite ga i napunite rupu. Nakon toga, izravnajte sapun, čime ćete rešiti problem dok ne planirate ponovno krečenje.

Takođe, komadić sapuna može poslužiti i za održavanje podova. Ako drvene stepenice ili podovi počnu škripati, narendajte malo sapuna u pukotine i istrljajte ga vlažnom krpom kako biste popunili prostor. To će privremeno rešiti problem škripanja.

Dodatno, sapun može poslužiti za podmazivanje šarki na vratima kako bi se sprečilo škripanje prilikom otvaranja i zatvaranja. Nakvasite komadić sapuna i istrljajte šarke, a zatim nekoliko puta otvorite i zatvorite vrata kako biste ravnomerno rasporedili sapun. Ovaj jednostavan trik brzo će eliminisati dosadni zvuk škripanja vrata.

Na kraju, ako imate problema sa fijokama koje zapinju, istrljajte šine na kojima su postavljene sapunom kako biste omogućili lakše otvaranje i zatvaranje fioka. Fioke će tada kliziti bez problema.