AKTUELNO

Nije neka tajna da se, kako starite, menja i vaša muškost. Funkcija, izgled, veličina penisa su ono na što najviše utiču godine.

Funkcija

Kada je reč o funkciji, razina testosterona prosečno pada 0,3 posto godišnje. Nizak nivo testosterona deluje na seksualni apetit kao i na samu funkciju penisa. Iako muškarcima treba više stimulacije što su stariji kako bi postigli erekciju, intenzitet orgazma ne jenjava.

Izgled

Mnoge žene kažu da im se zapravo više sviđa „stariji“ penis upravo zbog svog izgleda. Glavić penisa postupno postaje bljeđi nego što je bio, što je posledica slabije cirkulacije, a stidne dlačice se polako proređuju, zbog opadanja nivoa testosterona.

Veličina

Iako možda vizualno postaje lepši, nakon tridesete godine, penis postupno počinje da se smanjuje. Promene nisu odmah vidljive, ali nakon nekoliko godina su očigledne. Na početku je dužina penisa u erekciji oko 15 cm, dok se kasnije u proseku smanjuje i do tri centimetra. Uz smanjenje penisa ide i smanjenje testisa. Testisi 30-godišnjaka u proseku imaju obim od oko tri centimetra, a u 60-ima se on smanji oko dva centimetra.

Ono što je posebno važno je to da nakon tridesete morate smanjiti masturbaciju jer to može samo odmoći kada vam se pridruži partnerka, piše Espreso.

Autor: