AKTUELNO

Da li je vaš ceo seksualni život bio laž? Jedno istraživanje je pitalo više od 1.200 čitateljki Women’s Health o njihovim najmanje omiljenim seksualnim pozama, a rezultati se možda neće svideti mnogim muškarcima: Naime, žene su uobičajene pozicije kao što su doggy poza, obrnuta kaubojka i 69 ocenile kao najgore seksualne pozicije, piše Men’s Health.

Muškarci se dugo oslanjaju na standardne poze poput misionarske jer su lake, efikasne i daju taj dobar osećaj, ali kako se ispostavilo, žene baš i ne vole te poze. Vrhunski stručnjaci su otkrili zašto pet od mnogih omiljenih poza jednostavno ne funkcioniše onako kako su mislili.

Doggy poza

Zašto ona nije za to: Jednostavno rečeno, previše je bolno. „Problem je u tome što joj možda nabijate grlić maternice, zbog čega je duboka penetracija često štetnija nego što je seksi“, kaže Sara Gotfrid, dr. med., ginekolog, autorka knjige The Hormone Cure. Osim toga, potpuno izlazak i ponovni ulazak u nju često smanjuje njene šanse da ostane potpuno mokra, objašnjava dr Gotfrid. Žene u anketi su takođe rekle da psić nije dovoljno intimna poza. Dok grubi seks može biti odličan ako ste oboje za to, većina žena traži više veze tokom seksa, kaže dr Gotfrid. Iako se možete radosno diviti njenom izgledu dok ste u toj pozi, pogled na nju na krevetu nije ni približno toliko stimulativan.

Kako to popraviti: Da biste sprečili da potisak i trzaji postanu bolni, držite ih kratkim i plitkim umesto dubokim i brzim. Plitki pomaci će stimulisati prednju trećinu njene vagine, koja je najosetljiviji deo, kaže Rebeka Rozenblat, seksualni terapeut i autor knjige Seducing Iour Man. Povećajte faktor intimnosti tako što ćete rukama proći kroz njenu kosu, niz kičmu i povremeno se naginjati napred da biste je poljubili u vrat. I ne zaboravite na stimulaciju klitorisa, savetuje dr Gotfrid. Samo zato što se fokusirate na njenu zadnjicu, ne znači da treba da ignorišete njene najosetljivije tačke.

Žena odozgo

Zašto ona nije za to: Jedna reč: nesigurnost. Prema istraživanju, većina žena se oseća nesigurnije kada su na vrhu. dr. Gotfrid kaže da žene često brinu o tome kako izgledaju njihov stomak ili grudi sa mesta gde ležite. Iako verovatno mislite da izgleda sjajno, čak i najmanja sumnja može ugasiti njenu vatru.

Kako to popraviti: Prebacite se na položaj jedan pored drugog. Pustite ga da leži na leđima i podignite desnu nogu. Postavite se između njenih nogu pod uglom od 90 stepeni i lagano uđite u nju.

Obrnuta kaubojka

Zašto ona nije za to: Zato što joj je teško da doživi takav vrhunac. „Obrnuta kaubojka može izgledati seksi i avanturistički, ali kada zaista pokušate da uđete u to, stvari možda neće ići onako kako mislite da bi trebalo“, kaže Džen Landa, M.D., glavna medicinska službenica BodyLogicMD-a i autorka The Sex Drive Solution za žene. „Često se sve svodi na to da se zakrivljenost vašeg penisa ne podudara s uglom njene vagine“, dodaje dr. Landa. Realno, kad god previše savete penis u dnu, ne samo da je neprijatno za nju, već postaje opasno za vas.

Kako to popraviti: ako ste u tome zbog pogleda, prebacite se na doggy. Praktičnije, a možete joj i pomoći da postigne orgazam, kaže dr. Landa. Ali, ako želite da isprobate nešto drugačije, uradite ovo: ustanite, neka se ona sagne naprijed, položi ruke na stabilno ogledalo, zatim uđite u nju otpozadi. I dalje ćete je moći ručno stimulisati, ali sada oboje možete koristiti ogledalo u svoju korist.

Misionarska

Zašto joj se to ne sviđa: Ne pogađa prava mesta. „Ako niste posebno nadareni, ova pozicija zapravo ne naglašava vašu veličinu“, kaže dr Landa. Kako to popraviti: Pokušajte da koristite tehniku koitalnog poravnanja – samo nemojte to zvati tako u krevetu. Položaj je sličan misionarskom, samo što je vaše telo podignuto i sa strane. Dakle, umesto prsa uz prsa, vaša grudi su blizu njenih ramena.

Neka savije noge za oko 45 stepeni da nagne kukove prema gore, što uzrokuje stalni kontakt između vašeg tela i njenog klitorisa. Pokazalo se da ovaj potez deluje: žene koje nisu mogle da dožive vrhunac u redovnom misionarskom položaju imale su 56 procenata veće šanse da dožive vrhunac koristeći ovu pozu, prema studiji iz časopisa Journal of Sex and Marital Therapy.

69

Zašto joj se to ne sviđa: Ona je, pa, zauzeta. Prema rezultatima ankete, žene kažu da im je preteško da se fokusiraju na primanje zadovoljstva kada moraju da se koncentrišu i na to da ga pruže. A zadovoljstvo i vrhunac u velikoj meri određuju njeno psihičko stanje, kaže dr Landa. Stoga postaje teško opustiti se i uživati u njenim oralnim veštinama ako istovremeno pokušava da se pobrine za vaše potrebe.

Kako to popraviti: Ako želite da ona izvuče maksimum iz oralnog seksa, bolje je da naizmenično dajete i primate. Mnoge žene tvrde da im se ne sviđa 69 jer žele da njihov partner može da ih pogleda u oči i oseti povezanost, kaže Gotfrid, prenosi Večernji list.

Autor: