AKTUELNO

Mnogi muškarci, nažalost, varaju. A žene su sklone tome da prevaru oproste.

Međutim, ono što bi žene trebalo da znaju, jeste da postoji velika verovatnoća da, muškarac koji je uhvaćen u prevari, to nije uradio prvi put.

Na ovu činjenicu upozoravaju rezultati istraživanja koje je sprovedeno među 1.000 članova jednog sajta koji služi za pronalaženje ljudi za aferu.

Većina preljubnika "padne" tokom treće afere, a u proseku su potrebne četiri godine da uhvatimo preljubnika. Tek je svaki deseti ispitanik otkriven tokom prve afere, da bi tokom svake treće preljube, verovatnoća za otkrivanje značajno porasla, pa "pada" svaki peti.

Pretpostavka naučnika je da preljubnici postanu previše samouvereni, pa manje vode računa o tome da se sakriju.

Najviše preljubnika, čak 39 posto je uhvaćeno, jer su razmenili telefonsku poruku sa ljubavnicom. Sledeći razlog su mejlovi koji su "koštali" 22 posto nevernih muškaraca i žena, dok su laži o kretanju došli glave svakom petom preljubniku. Studija je pokazala i da su oni koji varaju na početku veze skloni da nastave sa aferama u braku.

Sve u svemu, ako varate, mala je šansa da se izvučete, jer dve trećine preljubnika biva uhvaćeno. Ali, ako je za utehu, samo 15 posto veza se završi zbog afere, što psiholozi objašnjavaju time da preljuba sve više postaje društveno prihvatljiva kao odgovor na dosadu u braku.

#preljuba

#varanje