AKTUELNO

Ukoliko vam je kosa oštećena, farbanjem možete samo da pogoršate stvari jer kosa mora da bude zdrava da bi nakon farbanja izgledala lepo.

Ako se odlučite da sami kod kuće farbate kosu, frizeri vam savetuju da dobro obratite pažnju na neke stvari i proverite u kakvom je ona stanju uz pomoć ovog jednostavnog testa.

Izdvojite prstima jedan pramen kose i izravnajte ga. Na pramen stavite nekoliko kapi vode i posmatrajte koliko vremena je potrebno da kosa upije te kapljice.

Pročitajte još: MNOGI JE SE I BOJE: Ženi rođenoj u ovom znaku se svi dive!

Ako kosa upije vodu u roku od 10 sekundi onda je kutikula kose previše oštećena i kosu nije moguće jednako ofarbati. Ako kapljicama treba više od 10 sekundi da se upiju onda je vaša kosa u dobroj formi.

Na oštećenje kutikule, spoljašnjeg ljuskastog sloja kose, utiče češljanje mokre kose, preterana upotreba pegle, uvijanje stajlerom i izbeljivanje. Zbog svega ovoga kosa gubi vlagu i nakon toga je ispucana.

Kako biste je oporavili i vratili joj stari sjaj, smanjite izloženost toploti bilo da je reč o fenu, presi ili figaru. Ne fenirajte je odmah nakon pranja jer je tada puna vode i izrazito krhka.

#Kosa

#Lepota

#Žena

'