AKTUELNO

Svi mi imamo svoje kršitelje dogovora. Od loše higijene do niskog kreditnog rejtinga, lista se nastavlja... Ali šta je sa onim osobinama vrednim raskida koje vaš partner ima kada ste već u vezi?

Prema studiji SKICIG-a iz 2013. godine, 55 odsto žena bi napustilo svog muškarca zbog malih smetnji i navika.

Koje je ponašanje, osim očiglednih prestupa, poput laganja i varanja, toliko iritantno da biste to nazvali odustajanjem? Pogledajte donju listu loših navika koje imaju potencijal da unište odnose.

Evo 5 neočekivanih navika koje vode do raskida:

1. Pušenje

Pušenje je velika prepreka za ljude pre nego što uđu u vezu, a pušenje je takođe jedan od najvećih problema za ljude koji su već u vezama. Sećate se kada je u "Seksu i gradu" Ejdan saznao da Keri krišom puši i optužio je da ga je "varala"?

Pa, tehnički je imala aferu, ali bez obzira na to, njena zavisnost od pušenja bila je dovoljno veliki problem da ju je naterao da obeća da će prestati ili da neće moći da bude sa njom. I nije sam. Šezdeset četiri procenta muškaraca i žena se slaže - miris dima i svakodnevno gledanje kako im voljena osoba šteti zdravlju je najveća navika koja vredi raskida.

2. Nikada ne slušate

Šta si rekao? Nakon pušenja, neslušanje je postalo drugi najveći prestup za parove. To je loša navika koja utiče na to kako se oboje ponašate. Kako zaista možete komunicirati ako ne obraćate pažnju na drugu osobu?

3. Loše upravljanje novcem

Već ste čuli „nije veličina čamca, već kretanje okeana“. Pa, isti princip važi za 22 odsto ljudi, koji su rekli da je loše upravljanje novcem razlog da se odustane. I, takođe ima smisla.

Suprotno popularnom verovanju, žene ne traže rasipnike. Način na koji rukujete svojim novcem govori mnogo o tome koliko imate samokontrole - i kako se nosite sa drugim stvarima u svom životu. Osim toga, postoje istraživanja koja to potkrepljuju: štediše su zapravo seksepilnije od onih koje troše.

4. Lenjost

Da li biste završili sa vašim partnerom zbog toga što sve vreme leži na kauču? Devetnaest procenata ispitanih bi. Kao i mnoge druge osobine, nedostatak motivacije i ambicije proširuje se na druge oblasti života vašeg partnera - i vašeg.

5. Držanje daljinskog upravljača
Evo jednog šokantnog.

Za 15 odsto ljudi vlasništvo nad televizorom je najiritantnija navika njihovog partnera. Naravno, to je dosadno, ali izgleda kao lako rešenje. Niko ne želi da "Prave domaćice" stanu između njihove veze, piše Your Tango.

#Veza

#navike