AKTUELNO

Što češće žena praktikuje seks, mišići joj ostaju u formi, a vaginalni zidovi postaju fleksibilniji. Ipak, nije dovoljno da vodite ljubav po ceo dan, bilo bi dobro da u svoj organizam unesete i određene vitamine i minerale, koji će unaprediti vašu aktivnost u krevetu, tvrdi seksualna terapeutkinja Trejsi Koks. Ona navodi još nekoliko supstanci koje bi svaka žena trebalo da uzima kako bi joj seks s partnerom bio bolji a aroma intimnih delova lepša.

Cink iz sira i jaja

Reč je o mineralu koji je vrlo značajan za seksualno ponašanje. Cink pomaže stvaranju enzima koji upravljaju ukusom i mirisom, što je važno za seksualno uzbuđenje. Neka vam partner u krevet servira doručak koji će da sadrži sir, piletinu, jaja, integralni pirinač i sušene semenke lubenice a posle se bacite na čuvenu pozu 69.

Magnezijum iz salate i oraha

On je zaslužan za održavanje ravnoteže polnih hormona i povećava seksualnu izdržljivost i uzbuđenje. Vaš meni treba da sadrži zeleno lisnato povrće, orahe, sir, banane i žitarice i možete biti sigurni da će, kad vas partner dotakne, sve da klizi kao po loju.

Kalcijum iz mleka i praziluka

Potreban je našem telu za kontrakciju mišića povezanih s orgazmom. Nalazi se u mlečnim proizvodima, zelenom lisnatom povrću, praziluku, šargarepi i pečurkama.