AKTUELNO

Ovo istraživanje ne sugeriše da žene isključivo uzimaju u obzir finansijski status muškarca pri izboru partnera, već istražuje neke zanimljive aspekte u vezama.

Prema nedavnom istraživanju koje je sproveo "Pew Research Center" iz Vašingtona, muškarci s nižim i srednjim prihodima često pokazuju veštinu u intimnim odnosima. Autori studije sugeriraju da siromašniji muškarci, koji možda nemaju bogatstvo kao primarnu privlačnu osobinu, koriste druge metode za privlačenje partnerki, uključujući humor i izuzetno ispunjavajuće iskustvo u spavaćoj sobi.

Osim toga, studija je otkrila da siromašniji muškarci često ispoljavaju emocionalnu zrelost i vernost u vezama. Ova grupa muškaraca može biti manje sklon materijalizmu i vrednostima koje se baziraju na bogatstvu, što ih može usmeriti na izgradnju dubokih emocionalnih veza i vernost svojim partnerkama.

Profesor Adam Galinski s Univerziteta Čikago Nortvestern takođe se slaže s ovom teorijom i sugeriše da su siromašniji muškarci manje dvolični i manje skloni obmanama u vezama u poređenju s bogatijim muškarcima. Osim toga, siromašniji muškarci često pokazuju više ljubaznosti prema nepoznatim osobama i otvorenost za nova poznanstva.

S druge strane, bogatiji muškarci mogu biti skloniji aroganciji i grubosti prema drugima, jer se možda osećaju nadmoćnima zbog svog bogatstva.

Ovo istraživanje ne sugerira da je finansijska situacija jedini faktor u privlačenju ili uspehu u vezama. Privlačnost i uspeh u vezama su kompleksni i zavise od mnogih faktora, uključujući emocionalnu povezanost, kompatibilnost, zajedničke vrednosti i mnoge druge.