Autorka bloga Minjina Kuhinjica predlaže šta da pripremite danas.
Potrebno:
8 paradajza
100 g crnih maslina
1 crni luk
šoljica graška
šoljica kukuruza šećerca
so
biber
ulje
Testeninu skuvati po uputstvu sa pakovanja. Paradajz izdubiti i pripremiti za punjenje.
Na malo ulja propržiti isečeni crni luk, grašak i kukuruz. Dodati izvađenio deo od paradajza i još malo propržiti. Dodati skuvanu i oceđenu tetsteninu, masline isečene na četvrtine, posoliti i dodati biber. Napuniti paradajz, staviti u pekač u koji smo sipali 2-3 kašike ulja. Peći 15 minuta na 180 °C.
Napomena: imala sam malo slanine koju sam na ulju propržila i dodala filu, ali ako pravite ovo u vreme posta, slaninu izostavite.
Autor: Minjina Kuhinjica
#Minjina Kuhinjica
#Recept