AKTUELNO

Za svaki od ovih recepata vam je potrebno samo nekoliko minuta.

Za sve one koji obožavaju da eksperimentišu u kuhinji, a pogotovo za sve koji vole da jedu i spremaju jaja na sve moguće načine, otkrivamo kulinarske trikove, od kojih će sigurno neki postati redovni na njihovom meniju za doručak.

Pogledajte najzanimljivije obroke sa jajima, koji su gotovi za samo nekoliko minuta.

1. Doručak u šolji

Stavite dva jajeta u šolju za kafu ili čaj, iseckajte na što sitnije komade luk, paradajz, krastavac, papriku i slaninu i sve to takođe ubacite u šolju. Posolite, dodajte biber i promešajte. Stavite šolju u mikrotalasnu na 30 sekundi. Vaš doručak u šolji je spreman!

2. Avokado sa jajetom

Ljubitelji tropskog voća će se oduševiti ovim receptom: Presecite avokado na pola, a zatim u unutrašnjost svake polovine sipajte prepeličije jaje, stvaite da se peče samo nekoliko minuta i dobićete interesantnu kombinaciju ukusa.

3. Jaje kolač

U posudu za mafine stavite u svaku izbočinu malo vode, i na to sipajte živo jaje. Zapecite i za nekoliko minuta ćete dobiti prave male kolačiće od jaja.

Foto: Pixabay.com

4. Omlet sa krutonima

Izmutite tri jaja zajedno sa povrćem po želji, stavite sadržaj u tiganj i ubacite preko te mase krutone. Promešajte i začinite po želji, a onda ubacite sadržaj u činiju i ovaj bogat omlet je gotov.

5. Jaje-palačinka

Nekoliko dobro izmućenih jaja stavite u tiganj i sačekajte da se masa stegne dovoljno da liči na palačinku. Tako je i tretirajte, urolajte je i ostvaite je po strani tiganja, a zatim sipajte jos dva izmućena jaja u isti tiganj. Dodajte kačkavalj ili šunku na „palačinku“, ponovo sve urolajte i slana palačinka od jaja je spremna.

6. Tost-jaje

Foto: Pixabay.com

Uzmite jedan tost hleb i jednu manju staklenu čašu, čijim dnom ćete na sredini tosta formirati kružni oblik, koji ćete potom otkloniti, tako da ostane tost sa rupom po sredini. Uzmite drugo parče tosta i na njega stavite tost sa rupom u sredini. U rupu sipajte jedno jaje. Zapecite u rerni ili mikrotalasnoj.

Autor: