AKTUELNO

U jednom intervjuu poznati je genije Stiven Hoking rekao da su ‘žene najintrigantnija misterija na svetu’.

Jesu li žene doista toliko intrigantnije od muškaraca? Momci se na prvi pogled mogu činiti jednostavnim, ali, kao što zna svatko ko je bio u dugoj vezi s muškarcem, definitivno postoje neke misteriozne dubine koje vrebaju ispod te jednostavne površine.

Evo što muškarce čini srećnim u vezi, kako je procenilo šest stručnjaka za ljubavne veze:

1. Srećni su kad je žena srećna

– Dobri muškarci žele da mi žene budemo srene. Kad smo mi srećne, oni su srećni, jer to znači da smo mi srećne s njima. Moraju znati da ih volimo. Zato, prestanite da brinete i živite svoju strast, volite i ohrabrujte svoje muškarce, i imaćete autentičnu, srećnu vezu – kaže Kejti Ramsperger.

2. Žele da ih žena čuje

– Mislim da naše stereotipne ideje o tome šta znači ‘biti muškarac’ ponekad stoje na putu pronalaska odgovora na misteriju muške sreće u vezi. Momci s kojima sam razgovarala često izražavaju želju da ih partnerka ‘oseti’, da ih doista sluša i čuje što govore. Mislim, moja najbolja prijateljica jedva da nešto kaže, a ja već tačno znam šta joj treba pa zašto se tako ne bismo odnosile i prema svojim partnerima – smatra Laura Mae Lindo.

3. Žele da cenite njihov trud

– Uopšteno govoreći, muškarci odnose shvataju ozbiljnije nego što im pripisujemo. Muškarci za sreću u vezi žele biti priznati kao ravnopravan partner koji u vezu dolazi sa svojom grupom veština. U većini slučajeva osećaju potrebu da budu zaštitnici, ali ne na dominantan način, već na način koji osigurava najbolje za partnerku i porodicu. Iz sopstvenog iskustva i kliničke prakse sam shvatio da su najsrećniji muškarci oni koji su u stanju usrećiti svoju partnerku – kaže Kristofer Šea.

4. Vole da se osećaju kao heroji

– Muškarce njihova partnerka treba poštovati, a međusobno poštovanje je ključ svake zdrave veze. Muškarci, takođe, trebaju biti prihvaćeni i cenjeni. Pohvali ga i daj mu do znanja da ceniš njegovu ljubav, njegov trud i osećaš se posebno zbog njega. Neka on bude tvoj heroj – savetuje Katerin Skot.

5. Žele da poštujete njihovu individualnost

– Da bi muškarci bili srećni u vezi, moraju da osećaju da poštujete i trebaju imati slobodu da budu ono što jesu. Moraju imati mogućnost da postignu svoje lične ciljeve, da se druže se sa svojim prijateljima i imaju vremena da budu nasamo kako bi brinuli o sopstvenom zdravlju. Ako muškarci osećaju da su njihove lične potrebe i sloboda ugroženi, tada će misliti da ih partnerka ne poštuje ili im ne veruje. Zdrava međusobno zavisna veza uključuje dvoje partnera koji se međusobno oslanjaju jedno na drugo dok u isto vreme održavaju svoju nezavisnost – pojašnjavaju Džilijan i Jan Juhas.

6. Trebaju jednostavne stvari

– Nemojmo komplicirati. Muškarci žele dve stvari da bi bili srećni u vezi. Intimnost i sendvič. Oh, i da budu cenjeni. Dakle, tri stvari. Dakle, zapravo četiri. Muškarci žele da im žene budu srećne i zahvalne, žele intimu i sendvič nakon toga. Stvarno je tako jednostavno – kaže Šeron Koen, a prenosi Your Tango.

#Veza