AKTUELNO

Pošto smatra da su banane izuzetno kalorično voće, bogato saharozom, glukohom i vlaknima i da može da oseća sitost duže vreme, Julija Tarbath – nutricionista i motivacioni trener, odlučila je da uradi detoksikaciju celog tela i jede samo banane 12 dana.

Prvo što je primetila tokom detoksikacije je bolje varenje.

– Nisam osećala nadimanje u stomaku i moja creva su bila tako tiha. Takođe sam se osećala opuštenije, pozitivnije i kreativnije – objašnjava Julija.

Ona je takođe primetila da je bila dobro koncetrisana.

– Prvi put u mom životu, jedan dan je bio dovoljan da završim sve svoje dnevne poslove. Nisam bila napeta tako da sam mogla da se fokusiram na svaki zadatak.

Njen muž Pavle je takođe prihvatio ovaj izazov. Pavle i Julija su vegani. Oni imaju svoje voće i farmu tako da ovaj izazov nije bio težak zadatak za njih.

Pre početka ovog izazova, Julija je imala zdravstvene probleme, povećan nivo šećera u krvi, probavne probleme, kandidu, patila je od depresije, hormonskog disbalansa i ona je već duže vreme pokušavala da postane majka. Nakon radikalne promene svog života, njeno zdravlje je poboljšano i ona će se uskoro ostvariti u ulozi majke.

Autor: