AKTUELNO

Ima posebno mesto u kući.

Bambus je popularna kućna biljka kako zbog svoje lepote i jednostavnog načina gajenja, tako i zbog velike simbolike koju nosi.

Ova biljka smatra se veoma srećnom prema feng šuiju. Veruje se da bambus pomaže u kretanju pozitivne energije, zauzvrat, stvarajući više obilja i prosperiteta.

Savet je da za potrebe feng šuija, najbolje je tražite ravne, uspravne stabljike bambusa. Stabljike koje se uvijaju nisu toliko korisne u podržavanju uspravnog rasta i umesto toga mogu da simbolizuju vrteću ili spiralnu energiju.


Da biste privukli više prosperiteta, stavite tri ili devet stabljika bambusa u neki ugao vašeg doma, radnog prostora ili spavaće sobe. Da biste pronašli „ugao bogatstva“, stanite na prednji ulaz doma ili sobe i locirajte krajnji levi ugao.

Kada je reč o spavaćoj sobi, bambus bi trebalo da postavite na mestu krajnjeg desnog ulga sobe u odnosu na vrata. Postavite vazu sa vodom u ovo područje sa dve stabljike bambusa: jedna koja predstavlja vas, a druga vašeg partnera.

Najbolje je ako su dve stabljike slične veličine, što simbolizuje uravnotežen odnos između vas i vašeg partnera, piše The Spruce.

Autor: