AKTUELNO

Svađe među parovima nisu nikakva tajna. Prema nedavnom istraživanju objavljenom u Daily Mail-u, prosečan par se svađa čak 312 puta godišnje, a svaka svađa traje između dva i deset minuta. Naučnici su otkrili intrigantne detalje o ovom fenomenu, pa čak i predvideli najčešći dan i vreme kada do svađa obično dolazi - četvrtak uveče, oko 20 časova.

Najčešće teme koje izazivaju sukobe su banalne svakodnevne sitnice, poput mokrog peškira ostavljenog na krevetu ili neiskorišćene rolne WC papira koja nije bačena u kantu. Mnoge rasprave se vode oko toga da li je daska na WC šolji spuštena ili svetlo ugašeno. Zanimljivo je da u većini slučajeva žene započinju svađu zbog ovakvih problema i gube kontrolu nad sitnicama i navikama svojih partnera.

Istraživanje je pokazalo da su ove svađe uglavnom bespotrebne i da se mogu izbeći malo truda i jednostavnih rešenja. Možda je važno da se parovi sete ovoga kada dođe četvrtak uveče i budu spremni da pronađu zajednički jezik i mirno reše svakodnevne nesuglasice.

#svađša

#Četvrtak