AKTUELNO

Od malih nogu nas uče da ne možemo da legnemo u krevet ako ne operemo zube. Kao što vodimo računa o higijeni usta, isto tako moramo da vodimo računa o celom telu.

Tuširanje spada u kategoriju obaveznih dnevnih rituala, ali dermatolozi napominju da nije poželjno više od dva puta u toku dana provesti pod mlazom vode. Naime, prekomerna upotreba kupki može da uništi površinski sloj kože, što kasnije dovodi do problema sa infekcijama i alergijama. Zato je u toku leta, kad je znojenje pojačano, najbolje se samo istuširati vodom bez korišćenja sapuna ili kupke.

Međutim, šta se dogodi ako preskočimo tuširanje, nažalost neki to rade, u toku zimskih meseci. Možda vam je hladno, možda ste preumorni, ali ipak pronađite tih pet minuta u toku dana.

Infekcije

Bakterije se u toku dana i noći namnože na površini kože. U kombinaciji sa garderobom i trenjem kojem nam je izložena koža, preskakanje dnevne rutine može dovesti do problema koji se neće rešiti tako lako.

Neprijatan miris

Džaba dezodorans, džabe parfem, sapun u ruke i sve će biti rešeno. To što vi možda ne osećate, ne znači da drugi ne osećaju.

Problemi sa kožom

Koža kao najveći organ najviše trpi ukoliko se ne vodi računa o njoj. Zatvaranje pora, bubuljice, rozea i ostale neprijatnosti su neminovna posledica izbegavanja tuš kabine.

Preporuka je da se nose prirodni materijali i leti i zimi jer koža mora da diše. Veštački materijali u kombinaciji sa preskočenom dnevnom rutinom vam neće doneti ništa dobro.

#Koža

#Kupanje

#Tuš

'