AKTUELNO

Boraniju možete pripremati na razne načine, a ovo je jedan od proverenih recepata.

Nauči kako se na starinski način kuva i zapržava mlada boranija.

Potrebno je:

1 veća glavica crnog luka

1 veća paprika

1 veća šargarepa

1/2 kg mlade boranije

1 mlad krompir na kockice

suvi začin

4 čema belog luka

1/2 kašike brašna

malo slatke ml paprike

3 kašike kuvanog paradajza
ulje

peršunov list

Priprema:

Na ulju propržiti seckan luk i sečenu papriku sa šargarepom isečenom na kolutove. Kada se proprži, dodati boraniju i krompir seckan na kockice. Sipati vodu da se kuva oko 50 minuta dok boranija omekne.

U tiganj dodati brašno i seckan beli luk i na vrlo malo ulja to propržiti da porumeni. Odmah skloniti sa vatre i sipati zapršku u boraniju. Zatim sipati kuvan paradajz.

Posoliti ili dodati kašiku suvog začina. Ostaviti da vri 4-5 minuta dok se ne zgusne. Na kraju ubaciti obilnu količinu peršunovog lista.

Autor: