AKTUELNO

Punjene paprike su mnogima jelo kojem ne mogu da odole. Ima i onih kojima paprike, kada se kuvaju na ringli, iritiraju u izvesnoj meri digestivni trakt, ali zato je i za njih ovo rešenje problema.

Punjene paprike kada se umesto kuvanja na rinkgli, pripremaju u rerni, iz nekog razloga mnogo su lakše za varenje. Ovo je bakin recept, sve je tačno navedeno po njenim merama, za pripremu punjenih paprika u rerni.

Potrebno je:

1 veća glavica crnog luka

1 šargarepa

3 čena belog luka

slatka mlevena paprika

ml biber

suvi začin

50 gr pirinča

300 gr mlevenog mesa

1 jaje

12 paprika babura

1 paradajz za zatvaranje ili krompir

200 ml paradajza

200 ml vode

1 kašičica brašna

ulje

Priprema:

Na ulju propržiti sitno seckan luk i šargarepu, beli luk, dodati slatku papriku i začin, opran pirinač .

Skloniti sa vatre, ubaciti mleveno meso i jaje i sve izmešati. Paprike puniti i zatvarati paradajzom. Ređati u podmazan pleh, najbolje stakleni. Izmešati paradajz i vodu, dodati brašno, dobro izmutiti i preliti paprike.

Preliti uljem i pokriti folijom.

Autor: