AKTUELNO

Pratite bakin recept, korak po korak.

Krofne svi vole, ali nema domaćice kojoj se nije desilo da joj barem jednom krofne nisu ispale vazdušaste i meke. Donosimo vam bakin najbolji recept za krofne, prema kojem će vam sigurno svaki put uspeti krofne.

Potrebno je:

15 gr kvasca

200 ml mleka

1 kašičica šećera

2 jaja

1 kockica maslaca

korica limuna

3 lončeta od 200 g brašna

Priprema:

Izmrviti kvasac sa malo vode i šećerom. Umutiti jaja sa žicom, dodati kvasac, maslac, malo soli, koricu limuna i brašno.

Zamesiti glatko teso i ostaviti da malo poraste. Podeliti na kvadrate pa saviti u loptice i staviti na papir za pečenje.

Ostaviti opet da malo poraste i pržiti.

U ulje spuštati krofne zajedno sa papirom, pa papir vaditi posle par sekunde. Okrenuti kad porumeni. Vaditi rešetkastom kašikom na papir da upije višak masnoće Posuti vanilom i prahom šećera.

Autor: