Pratite bakin recept, korak po korak.
Krofne svi vole, ali nema domaćice kojoj se nije desilo da joj barem jednom krofne nisu ispale vazdušaste i meke. Donosimo vam bakin najbolji recept za krofne, prema kojem će vam sigurno svaki put uspeti krofne.
Potrebno je:
15 gr kvasca
200 ml mleka
1 kašičica šećera
2 jaja
1 kockica maslaca
korica limuna
3 lončeta od 200 g brašna
Priprema:
Izmrviti kvasac sa malo vode i šećerom. Umutiti jaja sa žicom, dodati kvasac, maslac, malo soli, koricu limuna i brašno.
Zamesiti glatko teso i ostaviti da malo poraste. Podeliti na kvadrate pa saviti u loptice i staviti na papir za pečenje.
Ostaviti opet da malo poraste i pržiti.
U ulje spuštati krofne zajedno sa papirom, pa papir vaditi posle par sekunde. Okrenuti kad porumeni. Vaditi rešetkastom kašikom na papir da upije višak masnoće Posuti vanilom i prahom šećera.
Autor: