AKTUELNO

Dobrodošli u blog posvećen usisivačima za dubinsko pranje.

Ako ste ikada bili suočeni sa izazovnim pranjem nameštaja ili tepiha, zasigurno znate koliko je teško perfektno ukloniti prljavštinu, tvrdokorne mrlje i nečistoće koje se zadržavaju duboko u vlaknima. Upravo zato su usisivači za dubinsko pranje postali sinonim za savršeno čist nameštaj.

Kroz ovaj blog, zavirićemo u svet usisivača za dubinsko pranje, otkrivajući njihovu namenu, multifunkcionalnost, prednosti i beneficije. Bez obzira da li vam je usisivač za dubinsko pranje potreban za kućne upotrebe ili u poslovne svrhe, sigurno smo da ćete pronaći korisne informacije koje će vam pomoći pri odabiru idealnog usisivača za dubinsko pranje.

Kvalitetno i delotvorno protiv prljavštine i mikroorganizama

Usisivači za dubinsko pranje su revolucionarno otkriće i sinonim za savršeno čist nameštaj jer omogućavaju pranje do najsitnijih detalja. Usisivači za dubinsko pranje su postali zamena za naporno i komplikovano (ručno) otklanjanje prljavštine, pranje tepiha, nameštaja, skidanje fleka i dlaka od kućnih ljubimaca. Uz njihovu pomoć, za kratko vreme je moguće očistiti tapaciran nameštaj (fotelje, stolice, dvosede i trosede, ugaone garniture, jastuke, duseke, automobilska sedišta i dr.) i tepihe tako da izgledaju kao novi.

Nakon korišćenja i upotrebe usisivača, rezultati će biti vidljivi u jako kratkom vremenskom intervalu. Usisivači za dubinsko pranje se mogu koristiti i za autobuse, automobile, kamione, šlepere i sedišta u vozovima i avionima. Jedna od najpraktičnijih prednosti jeste činjenica dase nameštaj i tepisi mogu ponovo koristiti nakon jako kratkog perioda, uzavisnosti od temperature i provetrenosti prostora. 

Koja hemija za dubinsko pranje obezbeđuju najbolje rezultate?

Kako bi rezultati dubinskog pranja bili izvanredni i čitav proces imao smisla, upotreba hemijskih sredstava za dubinsko pranje je jako bitna i ima važnu ulogu. Pored toga, jako bitna stvar jeste pratiti uputstvo u vezi pravilnog korišćenja, upotrebe i doziranja istih. Neadektavno i nepravilno doziranje, kao i korišćenje nekvalitetnih hemijskih sredstava, može ugroziti funkcionalnost i radni vek usisivača.

Foto: Promo/correcto.rs

Kao najpouzdanija hemija za dubinsko pranje se izdvajaju: 

Grass textile cleaner je profesionalno sredstvo sa malo pene namenjeno za čišćenje unutrašnjosti automobila od prašine. Idealno je za čišćenje tkanine, antilopa, veštačke kože, plastike i stakla. Revitalizuje i osvežava tapacirunge u boji. Ne oštećuje vlakna tkanine. Lako savladava masne mrlje. Uklanja neprijatan miris. U koncentrovanom obliku, može se koristiti za uklanjanje mrlja.

Način primene: Pre čišćenja, površinu je potrebno prethodno usisati. Zatim ukloniti mrlje pomoću rastvora ili nerazblaženog koncentrovanog sredstva. Za generalno čišćenje, rastvoriti koncentrat u odnosu 50-150 g/L. Rastvor se može nanositi u obliku spreja, pištolja za čišćenje ili mašine za pranje tepiha. Ukoliko je neophodno, uporne mrlje očistiti pomoću četke. Ostatke mešavine sredstva i prašine očistiti pomoću usisivača, ili ručno.

Grass universal cleaner je profesionalni, izuzetno bogat penom, deterdžent za čišćenje unutrašnjosti automobila od bilo kakvih mrlja i nečistoća. Idealan za čišćenje tkanina, veštačke i prirodne kože, plastike i stakla. Revitalizira i osvežava tapacirung. Ne oštećuje tekstilna vlakna. Lako uklanja masne fleke i eliminiše neprijatne mirise. Može se koristiti kao sredstvo za uklanjanje najtežih fleka u koncentrovanom obliku.

Način primene: Naneti proizvod na površinu koja se čisti, ostaviti je par sekundi. Uporne mrlje istrljati sa četrkom. Ostatke kontaminacije obrisati sa sunđerom ili mirkrofiberom. Ukoliko je neophodno, ponoviti postupak.

Santoemma Anti pena je sredstvo za sprečavanje prekomernog stvaranja pene.

• Grass mineral remover je sredstvo za uklanjanje mrlja na sintetičkom, veštačkom, prirodnom tekstilu, kao i na tvrdim i polimernim površinama. Efektivno protiv mrlja od kafe, čaja, crvenog i belog vina, sokova, gaziranih pića, rđe, mrlja od soli, mangana, lekova, sirupa i drugih mrlja u boji. 

Način primene: Nanesite proizvod direktno na mrlju, bez prelaska granica, potopite na površinu 2-10 minuta, uklonite ostatke sredstva za uklanjanje mrlja ekstraktorom, a zatim temeljito isperite vodom najmanje 2 puta. Da biste uklonili stare mrlje, preporučuje se ponoviti tretman sredstvom za uklanjanje mrlja.

• Grass stain remover je namenjen za uklanjanje zagađivača organskog i hemijskog porekla rastvorljivih u rastvaračima, katrana, voska, biljnih i sintetičkih ulja, tragova goriva i maziva, masti, plastelina itd.

Način primene: Nanesite proizvod direktno na mrlju, bez prelaska granica, potopite na površinu 5-30 sekundi, uklonite ostatke sredstva za uklanjanje mrlja ekstraktorom, a zatim temeljno isperite vodom najmanje 2 puta. Da biste uklonili stare mrlje, preporučuje se ponoviti tretman sredstvom za uklanjanje mrlja.

• Grass hard stain remover je sredstvo za uklanjanje mrlja na sintetičkim, prirodnim tekstilnim površinama nameštaja i tepiha, kao i na tvrdim površinama. Ne ostavlja masne ostatke ili neprijatan miris nakon upotrebe. Efikasno je rešenje za: mastilo hemijske olovke (uključujući gel), trajni marker na bazi vode i alkohola, vosak, kozmetička maskara, ruž za usne, lak za nokte, lak za cipele, plastelin različitih kompozicija, sluzi, boje na bazi ulja i vode, uključujući aerosol, polimerne prajmere, silikone u tečnom stanju, bitumen. 

Način primene: Nanesite proizvod direktno na mrlju, bez prelaska granica, potopite na površinu 5-30 sekundi, a zatim uklonite ostatke sredstava za uklanjanje mrlja ekstraktorom ili mikrofibrom, pritiskajući ga na površinu mrlje i

• Grass antifoam je koncentrovana vodena emulzija silikonske tečnosti (bele boje) koja se lako rastvara u vodi u bilo kom odnosu. Koristi se kao univezalno sredstvo za uklanjanje pene za tekstil, gumu, papir, indistrija boje, kao i u svakodnevnom životu za usisavanje, mašine za čišćenje poda i drugu opremu za čišćenje. Upotreba u organskoj sintezi, proizvodnji rashladnih tečnosti i antifriza, bušenju, proizvodnji detergenata, tretmana otpadnih voda i drugih oblasti jako penjenje sprečava efikasno sprovođenje tehničkih procesa. Koncentracija aktivne supstance 60 %.

Način primene: Preporučena koncentracija 0,01-1%, empirijske se utvrđuje specifično prema procesu.

Koji je trenutno najbolji usisivač za dubinsko pranje?

Star Combo 10/1 je jedan od najtraženijih usisivača za dubinsko pranje.

Svojim dizajnom podseća na Karcher puzzi 10/1. Razlika između te dve mašine ima puno; počevši od cene (Combo je skoro duplo jeftiniji), preko tehničkih karakteristika do materijala i kvaliteta. 

Zbog svojih karakteristika, performani i korektne cene, usisivač Star Combo 10/1 je u ekspanziji na svetskom tržištu i sve je veća potražnja za njim. 

Dimenzija je 650 x 325 x 440 mm i ne zauzima puno prostora u svakodnevnom radu i korišćenju. Perfeketno je rešenje za dubinsko pranje mebla, nameštaja, tepiha, tapaciranog nameštaja, poput fotelja, stolica, dvoseda i troseda, ugaonih garnitura, jastuka svih veličina, dušeka i automobilskih sedišta. Pogodna je za sintetičke i pamučne materijale. Težine je 14 kilograma i lako se transportuje sa jednog mesta na drugo. Karakteriše ga dvoturbinski motor snage 1400 W koji omogućava izvanrednu usisnu moć. Zapremina rezervoara je 10,5 L.

Usisivači za dubinsko pranje su neuporedivo kvalitetnije rešenje u odnosu na tradicionalne načine pranja, kao što je ručno. Ušteda vremena, kvalitetniji rezultati i ulaganje manje napora su samo neki od razloga zašto je preporučljivo koristiti usisivač za dubinsko pranje.

Autor: