AKTUELNO

Svi znaju čemu služe kocke za supu i kako se one koriste. Njihova upotreba zaista nije teška, a sve što je potrebno jeste da jednu kocku ubacite u kipuću vodu i da sačekate da se rastopi.

Međutim, kocka za supu ne mora da vam služi samo za supu. Ono što mnogi ne znaju jeste da ona može da se iskoristi i na nekoliko drugih načina.

Ono što sa kockom za supu takođe možete jeste da je narendate i da dobijenim prahom pospete meso po izboru. Na taj način će kocka poslužiti kao začinska so, ili začin pre kuvanja. Takođe, možete da je koristite i kao direktnu zamenu za so za pečeno povrće.

Pritom, to uopšte nije sve. Kocke za supu možete i ovako da iskoristite.

Rendanje kockica za supu može da bude prvi korak u stvaranju sopstvenih začina koji će obogatiti ukus roštilja. Ako dodate malo bibera sa rendanom goveđom kockom, dobićete savršeno začinjen biftek, a pileća kocka sa malo isečenog paradajza i kima daće vašem jelu meksičku notu.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

I marinade se sve češće prave s kockom za supu. Kombinovanjem sa sosom od paradajza, vinom ili sirćetom i maslinovim uljem dobićete preukusnu marinadu za piletinu.

Mlevene pileće kocke možete da pomešate i sa limunom, belim lukom i origanom za jednostavnu, elegantnu marinadu – savršeno se slaže sa jelima mediteranske kuhinje. U ovim slučajevima so u jelo ne treba da stavljate. Iako možda mislite da nijedan pravi kuvar to ne bi utadio, oni ove cake i te kako koriste. Mešaju usitnjene kocke sa maslinovim uljem kako bi karamelizovali meso, prave uz njihovu pomoć perfektan sos od crvenog vina s malo kukuruznog skroba.

Kocku za supu možete da koristite i kad kuvate krompir, testeninu, kus-kus ili rižoto. Poprimiće ukus tečnosti u kojoj se kuvaju, svi će se pitati šta ste im to lepo dodali.

#Supa