AKTUELNO

Umesto da kupujete hleb u pekari, najbolje je da napravite domaći koji će biti ukusniji nego kupovni.

Priprema:

U velikoj posudi pomešajte brašno, so i suvi kvasac.

Dodajte toplu vodu i mešajte dok se sastojci ne sjedine i dobijete mekano testo. Pokrijte posudu čistom krpom i ostavite testo da se diže na toplom mestu oko 1 sat, dok se ne udvostruči u veličini.

Kada se testo udvostruči u veličini, zagrejte rernu na 220 stepeni.


Prebacite testo na blago pobrašnjenu radnu površinu i kratko ga mesite da se malo umiri. Oblikujte ga u hleb ili u drugi oblik po vašem izboru.

Stavite oblikovani hleb u nauljenu posudu za pečenje (možete koristiti tepsiju za hleb ili okruglu posudu sa poklopcem). Pokrijte posudu krpom i ostavite da se diže još 15-20 minuta.

Stavite posudu za pečenje u zagrejanu rernu i pecite oko 30 minuta. Kada je hleb gotov, izvadite ga iz rerne i ostavite da se ohladi na rešetki pre sečenja.

Autor: